Aile Hekimligi Sözlesme Ve Ödeme Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de

Aile hekimligi sözlesme ve ödeme yönetmeliginde degisiklik yapilmasina dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayimlandi. Buna göre, aile hekimlerinin tesvik tutarinin miktari günlük muayene sayisina göre degisecek.

Aile Hekimligi Sözlesme ve Ödeme Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlandi. Yayimlanan yönetmelikte, "Aile hekimlerine, halk sagliginin gelistirilmesine destekleri, halkin birinci basamak saglik hizmetlerine erisimlerini kolaylastirmalari ve düzenli hizmet sunumuna katkilari nispetinde ödüllendirilmeleri ve motivasyonlarinin sürdürülmesi amaciyla destek ödemesi yapilir. Herhangi bir ihtar puani almamis olan sözlesmeli aile hekimlerine tavan ücretin yüzde 42’si oranindan tesvik ödemesi yapilacak. Ancak bu ödeme 1-10 arasi ihtar puani alanlara bir ay, 11-20 arasi ihtar puani alanlara iki ay, 21 ve üzeri ihtar puani alanlara ise üç ay süreyle yapilmayacak." ifadelerine yer verildi.

Günlük muayene sayisina göre tesvik ödemesi yapilacak

Ayrica, aile hekimligi birimince yapilan günlük muayene sayisinin; 41-50 arasinda olmasi halinde tavan ücretin yüzde 10’u, 51-60 arasinda olmasi halinde tavan ücretin yüzde 21’i, 61-75 arasinda olmasi halinde tavan ücretin yüzde 31’i, 76 ve üzeri olmasi halinde tavan ücretin yüzde 42’si oraninda tesvik ödemesi yapilacak. Tesvik ödemesi kapsaminda, aile sagligi çalisanlarina herhangi bir ihtar puani almamis olmalari halinde, tavan ücretin yüzde 3’ü oraninda ödeme yapilacak. Aile hekimligi birimince yapilan günlük muayene sayisinin; 40-60 arasinda olmasi halinde tavan ücretin yüzde 1.5’i, 61 ve üzeri olmasi halinde tavan ücretin yüzde 3’ü oraninda tesvik ödemesi yapilacak.

Saglik Bakani Fahrettin Koca konuya iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Aile hekimligi sözlesme ve ödeme yönetmeliginde yapilan degisiklik Resmi Gazete’de yayimlandi. Bu önemli gelisme ile, Aile Hekimlerimiz ve ASM çalisanlarimiz kendileriyle ilgili mevzuatlar çerçevesinde taban ek ödemesi ve tesvik ödemesinden yararlanacaklar. Hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA