Tayland Basbakani Görevi Birakmadi, Ülkede Protestolar Basladi

Tayland’da askeri darbe sonrasi basbakanligi devralan Chan-o-cha’nin görev süresinin dolmasina ragmen basbakanligi birakmamasi üzerine ülkede protestolar basladi.

Tayland Basbakani Görevi Birakmadi, Ülkede Protestolar Basladi


Tayland’da 2014 yilinda gerçeklesen askeri darbe sonrasi orgenerallikten gelerek basbakanligi devralan ve 3 yillik görev süresi biten Chan-o-cha’nin görevi birakmamasi ülke genelinde protesto edildi. Baskent Bangkok’ta Basbakanlik Çalisma Ofisi ve hükumet binalarinda sabah saatlerinden itibaren yüksek güvenlik önlemi alinirken, sehrin çesitli bölgelerinde gün içinde baslayan ve halen devam eden eylemlerde Basbakan Chan-o-cha’ya görevi birakma çagrisi yapildi. Eylemci gruplardan bazilari basbakan görevi birakana kadar protestolarin devam edecegini belirtti.

Basbakan Chan-o-cha ise sabah saatlerinde gerçeklestirdigi kabine toplantisi sonrasi kendisini bekleyen basin mensuplarina bogazinin agridigini belirterek, konu ile ilgili herhangi bir açiklama yapmadi.

Basbakan Yardimcisi Wissane Krea-ngam ise yaptigi basin açiklamasinda, muhalefet partilerinin Basbakan Chan-o-cha’nin görevi birakmasi taleplerinin henüz Anayasa Mahkemesi tarafindan degerlendirmede oldugu ve kararin önümüzdeki günlerde netlesecegini ifade etti.

Ayrica Krea-ngam, Anayasa Mahkemesinin Chan-o-cha’nin görevi birakmasi karari almasi durumunda bile basbakanlik geçici görevini yardimcisi Prawit Wongsuwon’un devralacagi ve hükümeti Chan-o-cha’nin da savunma bakani olarak dahil oldugu kabine ile beraber yürüteceklerini belirtti.

Kaynak: İHA