Genç Çiftçiler Devletten Aldiklari Destekle Küçükbas Hayvan Sahibi Oldu

Siirt’te "Kirsal Kalkinmada Uzman Eller Projesi" çerçevesine hibe kazanan üniversite mezunu genç çiftçilere küçükbas hayvan dagitildi. Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, canli baglantiyla katildigi törende, genç girisimcileri tebrik etti.

Genç Çiftçiler Devletten Aldiklari Destekle Küçükbas Hayvan Sahibi Oldu
Tarim ve Orman Bakanliginin Kirsal Kalkinama Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi çerçevesinde tarim ve gida alaninda egitim görmüs gençlerin üretim yapmalari amaciyla uygulanan projeden yararlanan 11 girisimci arasindaki temsili 2 kisiye küçükbas hayvan verildi.

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Eruh ilçesinin Bayramli köyünde düzenlenen törene canli baglantiyla katildi.

Hibe destegi alan girisimcileri tebrik eden Bakan Kirisci, projenin bol kazanç getirmesi temennisinde bulundu. Proje sayesinde tersine göçün artacagini, kentten kirsala bu kez saglikli bir dönüs olmasini arzu ettiklerini dile getiren Kirisci,"1994 yilinda terörden dolayi bosalmis olan ama 2005 yilina kadar da bu halini korumus olan bu bölgenin yeniden dönüse açilmasi, yerlesime açilmis olmasi beni gerçekten çok mutlu etti" dedi.

Siirt Tarim ve Orman Il Müdürü Ergün Demirhan ise, tarimsal egitim almis kisilerin basvurabildigi yüzde 100’ü hibe olan programdan 11 projeye 1 milyon 100 bin lira destek verildigini söyledi.



Destekten yararlandigi için mutlu oldugunu dile getiren Ziraat Mühendisi Gülperi Polat, yillar önce göç ettigi köyüne dönerek baba meslegi hayvanciligi sürdürecegini söyledi.

Polat, “Su an Siirt Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmaktayim. ’Uzman Eller Projesi’ çerçevesinde 65 koyun hibe edildi. Bizim amacimiz bu hayvanlari büyütüp büyük bir çiftlik kurmak. Çiftlikte süt sagma makinasi gibi ekipmanlarla projemizi büyütmek istiyoruz. Sag olsun Tarim ve Orman Il Müdürlügüyle ve Bakanligimizin destekleriyle insallah hedeflerimizi gerçeklestirecegiz” seklinde konustu.

Proje çerçevesinde destek alan Ziraat Mühendisi Mervan Polat, hibe destekleriyle köye dönüslerin devam edecegini ifade etti.

Polat, “Devletimizin sundugu bu projeden yararlaniyorum. 64 tane koyun aldim 100 bin TL destekle. Toplam 160 bin TL harcama yaptim. Projemi gelistirmek istiyorum. Ülke ve kendi ekonomime katki saglamak istiyorum” ifadelerini kullandi.

(Selami Deniz/IHA)
Kaynak: İHA