Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Edremit'teki Esnaf Ziyaretlerinde Konustu

Balikesir’in Edremit ilçesinde esnaf ziyaretleri yapan Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, basin toplantisi düzenledi. Ince, “Yurt disi hayali kurun. Ama okumak için kurun. Staj yapmak için kurun. Memleketi terk etmek falan yok. Yok öyle yagma” dedi.

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Edremit'teki Esnaf Ziyaretlerinde Konustu
Burhaniye ve Edremit’te bir dizi esnaf ziyareti gerçeklestiren Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Edremit’te bir basin toplantisi düzenlendi.

Gençlere seslenen ve yurt disi hayallerini okumak için kurun diyen Ince, “Yurt disi hayali kurun. Ama okumak için kurun. Staj yapmak için kurun. Memleketi terk etmek falan yok. Yok öyle yagma. Siz giderseniz, sokaklari kimle temizleyecegiz. Yanan agaçlari yerine kiminle ekecegiz, biz ihtiyarlar mi ekecegiz? Sizinle ekecegiz. Gölleri kimle koruyacagiz? Sizinle koruyacagiz. Gideceksiniz Almanya’ya, Fransa’ya, Amerika’ya, Japonya’ya, okuyacaksiniz geri döneceksiniz. Bu topraklar bizim. Bu topraklara sahip çikacagiz. Hepinizi göreve davet ediyorum. Türk gençligi bu sorunu çözecektir. Buna da inaniyorum ve bir nefer gibi çalismanizi istiyorum” dedi.

Partisinin her türlü terörü en basindan bu yana kinadigini ifaden Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince “Bizim partimizde terörün her türlüsünü kinayacaksin. Her türlüsü. PKK, DEAS, DHKP-C, FETÖ fark etmez. Teröre karsi net bir durusumuz var bizim. Terörün her türlüsü. Öyle yagma yok. Oyu varmis, gizli görüselim. Yok kardesim. PKK’yi kinamiyorsan FETÖ’yü kinamiyorsan DEAS’i kinamiyorsan istemiyoruz. Git terör sempatizani baska parti var. Onlara gidebilirsin” dedi.

Hükümetin Libya politikasini desteklediklerini ifade eden Genel Baskan Ince, “Biz Libya konusunda destekliyoruz hükümetin yaptigini. Libya’da olmaliyiz. Çünkü Mavi Vatan’i savunuyoruz. Ama Suriye konusunda hükümeti desteklemiyoruz” dedi.

Altili masanin, iktidarin yöntemlerini kullanmaya basladiginin altini çizen Ince, “Ittifaklar bu sistemin bir gerçegi. Fakat sonuç çikmasi lazim. Bir sonuç henüz aday falan çikmadi ortaya. Basarilar diliyorum kendilerine. Erdogan’in yöntemlerini çok kullanmaya basladilar. Erdogan marketleri suçluyor, onlar da marketleri suçluyor. Kolayliklar diliyorum” dedi.

Muharrem Ince, daha sonra basina kapali olarak gençler ve partililer ile bir araya geldi.
Kaynak: İHA