Erzincan Baro Baskani Aktürk Açiklamasi 'CMK Ücretlerinde Gerçek Iyilestirme Istiyoruz'

Erzincan Baro Baskani Adem Aktürk, CMK ücretlerinde gerçek iyilestirme istediklerini belirtti.

Erzincan Baro Baskani Aktürk Açiklamasi 'CMK Ücretlerinde Gerçek Iyilestirme Istiyoruz'
Konuya iliskin açiklamada bulunan Aktürk, “Bugün, Türkiye Barolar Birligi ile Adalet Bakanligi arasinda CMK Ücret Tarifesinin belirlenmesine yönelik bir görüsme gerçeklestirilecektir.

Görüsme esnasinda TBB tarafindan dile getirilen iyilestirme, 4 Haziran 2022 ve 5 Temmuz 2022 tarihli açiklamalarda ifade edildigi üzere tüm barolarin ortak talebi ve kararliliginin yansimasidir. Ceza yargilamasinda avukatin varligi iskence ve kötü muameleyle ve hukuka aykiriliklarla mücadelenin bir parçasi, hak arama özgürlügünün garantisi, adil yargilanma hakkinin olmazsa olmazidir. Adil bir yargilamanin ancak savunmanin katilimiyla var olabilecegini kabul eden hukuk devleti; ücret tekeli nedeniyle, yarginin kurucu unsuru savunma için bu güne kadar çok düsük ücretlere meslektaslarimiz tarafindan fedakarca yerine getirilen CMK görevlendirmelerini dayatmaktan vazgeçmelidir.

Öncelikle ve önemle saptamak gerekir ki; CMK hizmetleri için avukatlik asgari ücret tarifesi disinda bir belirleme kabul edilemez.

AAÜT’nin onda birine denk gelen CMK ücretleri, her biri en az 3 yil süren bir davanin ücreti olarak avukatlara reva görülemez. Biz Erzincan Barosu ve avukatlari olarak bir kez daha yineliyoruz; barolarimizin ortak kararina uygun TBB taleplerinin arkasindayiz.

Bilinsin ki bu uyari, sonrasindaki eylemliligin habercisidir. Hak ettigimiz ücretler belirleninceye kadar mücadeleyi sürdürecegiz. Bu nedenle, yapilacak degerlendirmelerde görüslerimizin dikkate alinmasini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA