Antalya'da 20 Köpegin Zehirlendigi Ihbari

Antalya’nin Konyaalti ilçesinde aksam saatlerinde 20’ye yakin köpek yavrusunun zehirlendigi ihbari yapildi. Alanda 2 köpegin ölüsü ile karsilasan hayvanseverler duruma tepki gösterdi.

Antalya'da 20 Köpegin Zehirlendigi Ihbari
Olay, Konyaalti ilçesi Uncali Mahallesi 1291 sokak üzerinde bulunan ormanlik alan içerisinde yasandi. Edinilen bilgiye göre; daha önce ormanlik alan içerisinde bulunan 20 köpek yavrusunu besleyen hayvanseverler dün aksam saatlerinde tekrar köpekleri beslemeye geldikleri sirada köpekleri bulamadi. Bunun üzerine alanda inceleme yapan hayvanseverler 2 tane köpegin ölüsü ile karsilasti. Duruma tepki gösteren çok sayida hayvansever gece saatlerde ormanlik alana gelerek burada köpekleri aradi.

"Burada 20 yavru ve 6 tane yetiskin köpek vardi"

Sabah saatlerinde bölgeye gelen Ilkay Türker ise yasananlara tepki gösterdi. Alanda inceleme yapan ve zaman zaman gözyaslarini tutamayan Ilker, “Dun gece geldigimizde köpekler ölmüstü. Gece vakti haberimiz oldu. Bir gün öncesinde bölgeye bir arabanin geldigi ve zehirli et attigini söylediler. Eldivenler vardi. Burada 20 yavru ve 6 tane yetiskin köpek vardi. Kimseye de zararlari yoktu. Isaretlenen bölgeler arasinda miydi bilmiyorum. Keske elimizden gelse de cezalandirabilsek. Artik biz de yorulduk. Bir avuç insaniz. Kendi çabalarimiz ile besliyoruz. Kendi paramiz ile mama aliyoruz. Yazik, Allah bilecek ama çok üzgünüm. Diyecek bir söz yok” dedi.

Öte yandan sabah saatlerinde bölgeye gelen Konyaalti Belediyesi ekipleri ise ormanlik alan içerisinde temizlik çalismasi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA