Bakan Soylu Açiklamasi 'Kaza Ile Ilgili Iki Gözaltimiz Var'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Mardin’in Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, 20 kisinin öldügü kazada iki gözalti oldugunu açikladi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Kaza Ile Ilgili Iki Gözaltimiz Var'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerden bulunduktan sonra olaya ve sürece iliskin açiklamalarda bulundu. Bakani Soylu, ülkenin Ardahan’dan Edirne’ye kadar hem yasi, hem de acisi bugün Derik’te oldugunu ifade etti.

Bugün sabah Gaziantep’te elim, aci bir trafik kazasi oldugunu animsatan Bakan Soylu, “Gün boyu onun acisiyla istirap içinde olurken aksamüstü Derik’te böyle bir aldik. Iki tirin sebebiyet verdigi kazada su ana kadar 20 vatandasimiz hayatini kaybetti. 26 yaralimiz var. Yaralilarimiza Cenabi Allah’tan sifa diliyorum. Olay bütün yönleriyle birlikte savciligimizca sorusturulmaktadir. Ihmal, kasit her ne ise bütün süreç tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimizde bu konuda çaba içerisindedirler” dedi.



“Iki gözalti var”

Insanin bogazi dügümledigini dile getiren Bakan Soylu, “Bir trafik kazasinda 20 kisinin hayatini kaybetmesi üzerine insanin söyleyecegi sözü kalmiyor. Devletimizin bütün imkan ve kabiliyetliyle kazazedemizin ve ailelerimizin yanindayiz. Bizde sabaha kadar burada hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasil oldugunu, hem de bu konuda imin ihmali varsa tüm tespitleri arkadaslarimiz ve Emniyet Genel Müdürümüz burada. Valimiz burada ve buradaki arkadaslarimizla birlikte bu degerlendirmeleri yapmis olacagiz. Bir önceki kazayla ilgili bir polisimiz hayatini kaybederek sehit oldu. Iki yarali hastanedeler, iki gözaltimiz var. Iki soför” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA