PKK'nin Dag Kadrosuna Eleman Toplayan 5 Kisi Tutuklandi

Bölücü terör örgütü PKK’nin dag kadrosuna eleman toplama suçlamasi ile yakalanan 12 süphelinin 5’i tutuklandi. Aralarinda HDP Besiktas Ilçe Baskani Orhan Ö.’nün de bulundugu 7 süpheli ise serbest birakildi.

PKK'nin Dag Kadrosuna Eleman Toplayan 5 Kisi Tutuklandi
Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nin faaliyetlerinin desifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde Cuma günü Istanbul, Van ve Mugla’da bir dizi operasyon gerçeklestirmis, aralarinda HDP Besiktas Ilçe Baskani Orhan Ö.’nün de yer aldigi 12 süpheli yakalanmisti.

Çogunlugu örgütün gençlik yapilanmasi DGH içerisinde faaliyet gösterdikleri ileri sürülen, aklini çeldikleri kisileri PKK’nin kirsal kadrosuna aktarma arayisinda olduklari saptanan süphelilerin TEM Subedeki sorgulari dün tamamlandi.

Ögleden sonra emniyetten Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayina sevk edilen 12 süpheliden 5’i çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlilardan ikisi hakkinda ev hapsi cezasi uygulanirken, aralarinda HDP Besiktas Ilçe Baskani Orhan Ö.’nün de bulundugu 5 süphelinin ise “adli kontrol” sarti ile serbest birakildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA