ÇAKÜ'den Üniversite Adaylarina Rehberlik Hizmeti

Çankiri Karatekin Üniversitesi, Çankiri’nin farkli noktalarinda açtigi stantlarda 2022 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonrasinda tercih yapan üniversite adayi ögrencilere destek sagliyor.

ÇAKÜ'den Üniversite Adaylarina Rehberlik Hizmeti
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ), önceki yillarda oldugu gibi bu yil da 2022 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonrasinda tercih yapan ögrencilerin ve ailelerin yaninda olmak için, Çankiri’nin farkli noktalarinda açtigi tercih stantlari ile üniversite adayi Çankirili ögrenciler ile bir araya geliyor.

Çankiri Sehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesi, Çankiri Yunus Alisveris Merkezi, Çankiri Belediyesi ve Çankiri Müzesi önünde kurulan stantlarda, her biri kendi bransinda uzman ögretim elemanlari, dogru tercih yapabilmeleri amaciyla, ögrencilere üniversite tercih sürecinde destek sagliyor. Açilan stantlarda ögrencilerin hangi bölümlere yönelmesi gerektigi, is olanaklari ve hangi üniversiteleri tercih edebilecekleri gibi konularda yol gösterilirken ÇAKÜ’nün bölüm ve imkânlari hakkinda da tanitimlar gerçeklestiriliyor.

Stantlarda ögrenci adaylari ile bir araya gelen ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çankiri Il Milli Egitim Müdürü Muammer Öztürk ile Çankiri Sehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tansel Yilmaz basta olmak üzere, stantlarin açilmasinda kendilerine destek olan tüm kurum, kurulus ve kisilere çokça tesekkür ettigini belirtti.

Üniversite adayi ögrencilere tercih sürecinde destek olma, yol gösterme, danismanlik yapma ve ayrica ÇAKÜ’nün potansiyellerini anlatmak adina bu stantlarin açildigini dile getiren Rektör Çiftçi, insanlarin hayatinda önemli kavsaklar oldugunu, üniversite tercihin de bunlardan biri oldugunu belirterek, “Biz inaniyoruz ki gençligimizi, kabiliyetleri ve yeteneklerine göre en iyi sekilde yönlendirebilirsek, gelecek süreçte toplumumuz için önemli kazanimlarimiz olacaktir” dedi.

“Insani en nitelikli sekilde yetistirecegiz ki gelecegimizi de en iyi sekilde insa edelim” ifadelerine yer veren Çiftçi, “Ögrencilerimizin bilgi ve birikimini hata yapmadan en dogru sekilde yönlendirmek adina üniversite tercihlerini oldukça önemli görüyoruz. Bu nedenle de su ana kadar üniversitemizin birçok biriminde, tercih ve danismanlik merkezi kurduk. Ögrenci odakli bir üniversite anlayisi ile ögrencilerimiz için sürekli sahadayiz ve paydaslarimizla sürekli bir iletisim halinde olamaya çalisiyoruz. Tüm Çankirili gençlerimiz için daha iyi neler yapabilirizin derdindeyiz. Çünkü bu gençler, nerede okursa okusunlar ülkemizin gelecegini dizayn edecekler ve bu nedenle asil derdimiz de gençlerin milletimiz için faydali birer birey olabilmesidir” diye konustu.

ÇAKÜ ögretim elemanlari tarafindan 09.00-17.00 saatleri arasinda ögrenci ve velilere verilen rehberlik hizmeti, 5 Agustos 2022 tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA