Yangindan Komsulari Tarafindan Kurtarilan Yasli Çift Evsiz Kaldi

Erzurum’da evleri yanan yasli çift, torunlarinin evine sigindi.

Yangindan Komsulari Tarafindan Kurtarilan Yasli Çift Evsiz Kaldi
Yakutiye ilçesine bagli olan Gökçeyamaç köyünde evde elektrik direginden siçrayan kivilcim sonucu çiktigi iddia edilen yanginda ellerinden ve ayaklarindan yaralanan yasli çift, komsulari tarafindan son anda kurtarildi. Evleri yanarak küle dönen Saliha Saglam (76) ve Haydar Saglam (76) çifti, torunlari Abdulsamet Saglam’in evinde kaliyor.

Evleriyle beraber her seylerinin yandigini belirten Saliha Saglam, “Evimiz yandi, televizyonum, beyaz esyalarim, halilarim, sobam her seyimiz yandi. Su anda hiçbir seyimiz kalmadi. Yakacagim, yiyecegim ne varsa yandi bitti gitti. Su anda torunumun evinde kaliyoruz. Ayaklarim yandi, esimin elleri yandi. Komsularimiz bizi kurtardilar. Torunum da bizi hastaneye götürüp getiriyor. Benim oglum öleli 40 gün oluyor. Ölmeden evvel bize derdi ’Buradan elektrik direkleri kivilcim atiyor. Birisine zarar gelir ya da bu ev yanar’ diyordu. Komsularimiz da direkten kivilcim çikarken görmüsler. Bize söylediler sürekli ’eviniz yanar dikkat edin’ diye. Biz söyledik ama gelip bakan olmadi. Oradan kivilcim atti bizim evimiz yandi, hiçbir seyimiz kalmadi. Her seyimiz yandi. Iki ihtiyar böyle kaldik” dedi.



“Köy yerine alismislar, sehirde hasta oluyorlar”

Babaannesi ve dedesinin evlerinin yeniden yapilmasini istedigini söyleyen Abdulsamet Saglam ise, “Babaannem ve dedem yillardir köy yerinde yasiyorlar. Yine de bizim evimiz var, simdi burada benimle yasiyorlar. Ama köy yerine alistiklari için sehir hayatina alisamadilar. Burada sürekli rahatsiz ve hasta oluyorlar. Ne yapacagimizi sasirdik, ben kendim oralari yapmaya kalksam elimdeki bütçeyle çok uzun bir zaman alir. Onlar hasta oldu mu biz çok üzülüyoruz. Yanginin su anda nasil çiktigi hakkinda net bir bilgimiz yok ama babam ölmeden önce direkten evin çatisina kivilcim attigini söylüyordu” diye konustu.



“Komsularimiz yangina atlayarak kurtarmislar”

Komsularinin babaannesi ve dedesini kurtardigini kaydeden Saglam, “Yangin sirasinda ben zaten Erzurum’da merkezde yasiyorum. O sirada köyde degildim. Bana da endise etmeyeyim diye komsularimiz yangin çiktigini söylemedi. Anneannen rahatsizlandi, köye gel dediler. Babaannem ilk önce komsular disarida bir sey yakti sanmis, daha sonra kendi evinin yandigini anlayinca panige kapilarak ’Imdat bizi kurtarin’ diye bagirmaya baslamis. Daha sonra komsularimiz gelip yanginin içine atlayarak dedem ve babaannemi kurtarmislar” dedi.

Kaynak: İHA