Yoncali'da Çelik Hamami'nin Havuz Kismi Hizmete Sunuldu

Kütahya Yoncali’da bir yildir kapali duran Çelik Hamami’nin havuz kismi hizmete sunuldu. Törende konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, tadilat çalismalarinin hizli bir sekilde tamamlanarak sezona yetistigini söyledi.

Yoncali'da Çelik Hamami'nin Havuz Kismi Hizmete Sunuldu
Mahalle muhtarlarinin selamlama konusmalarinin ardindan kürsüye gelen Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, konusmasina çok kisa sürede havuzun kullanilacak hale gelmesinde emegi geçen herkese tesekkür ederek basladi.

Baskan Isik, Ilica’da bayram öncesinde havuz ve aqua park açilisi yapildiginda, Kütahyalilarin neden Yoncali’da Dübecik ve Çelik Hamamlari ile havuzlarin açilmadigi yönünde valilige, belediyeye, milletvekillerine ve siyasi partilere yogun talep geldigini söyledi.

Baskan Isik, “Bizim normalde programimizda önümüzdeki yila yetisecek sekilde daha güzel ve köklü bir tadilat ile sehrimize kazandirmayi planladigimiz bu projeyi, yogun talep üzerine bu sezona yetistirelim diye, Sayin Valimizin, Özel Idare Genel Sekreteri ve Dübecik A.S. ile buranin faaliyete geçmesi ile ilgili karar aldik. Burasi son dönemde pandeminin de etkisi ile kapandiktan sonra bir daha açilmadi. Bu kaynagin yeniden sehrimize kazandirilmasi önem arz ediyordu. Dübecik A.S. ile Simpas A.S. arasinda yapilan protokol ile Dübecik A.S. kullanim hakkini Simpas A.S.’ye devir ederek, hizli bir sekilde bakimlari yapildi ve bugün havuz kismi hizmete girdi. Hamam kismini ise bundan sonra hizli bir sekilde tadilatina baslayip tamamlayacagiz” dedi.



"Yoncali Çayiri belediyeye tahsis edildi"

Yoncali Çayiri hakkinda da bilgiler veren Baskan Isik, Yoncali Çayiri’nin yeni bir proje ile ele alip hizmete girecegini söyledi.

Baskan Isik, “Bu çayir, Özel Idare’ye tahsisliydi. Çayirin onarilmasi ve ihya edilmesi için el degisikligi gerekiyordu. Çünkü Özel Idaremiz hizmet alani çok genis. Burasi mahalle içinde oldugu için, burada ki bir aksamada vatandaslarimiz bir sekilde Özel Idaremiz veya Belediyeye konuyu hizli bir sekilde iletip, çözüm bekliyorlar. Bizde bu sikintiyi ortadan kaldirmak için çayirin belediyemize tahsisi için talebimizi yaptik. Bu çayir Kütahya Belediyemize tahsis edildi. Tahsis islemleri biter bitmez, buranin projesini çizdirdik, yakinda ihale sürecini baslatacagiz. Insallah 2023 yilinda cumhuriyetimizin ilaninin 100. yilinda buraya çok güzel bir projeyi kazandiracagiz” diye konustu.

Dübecik A.S.’de de yerin Özel Idareye ait oldugunu, ancak üzerindeki tesislerin de sirkete ait oldugunu belirten Baskan Isik, bölgenin zon alani ilan edilmesi ile birlikte yapi yasaginin geldigini söyledi.

Baskan Isik, “Dübecik için iki kez ihaleye çiktik. Ilk ihalede müsteri çikti ancak pandemi süreci baslayinca onlar birakti. Daha sonraki ihaleye kimse müracaat etmedi. Bunun üzerine Dübecik A.S. tarafindan oranin ihya edilmesi ile ilgili kararimizi aldik. Allah nasip ederse bu kis sezonunda tamamlanip önümüzdeki sezona yetistirmeyi planliyoruz” seklinde konustu.

Yoncali’ya sahip çikan ve çikacak olan hemsehrilerine tesekkür eden Baskan Isik, “Eserleri kazandirmak önemli. Ama korumak ondan daha önemli. Bizler üzerimize düseni elbette yapacagiz ama burayi kullanacak hemsehrilerimizin buna sahip çikmasidir” dedi.



"Yoncali demek, sifa demek, kaplica demek"

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Çelik Hamaminin havuzunun açilisini hemsehrileri ile birlikte yapmaktan memnun oldugunu ifade etti.

Milletvekili Erenler, “Belediye Baskanimizin ifade ettigi gibi çok hizli bir sekilde yapildigi için havuzu açiliyor. Insallah hamamimda en kisa sürede açilacak. Yoncali demek, sifa demek, kaplica demek. Hepimizin çocuklugu kaplicalarda geçen Kütahyalilar olarak, kaplica kültürü bizim çok degerli. Dübecik Hamami için bir proje yapildi. Bakanligimizdan destek alarak Dübecik Hamimizi da Kütahya’ya kazandirmak için çalismalarimiza devam ediyoruz. Havuzumuz Kütahya’ya ve gelecek misafirlerimize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

"Kütahya’mizin 9 tane termal bölgesi var"

TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ishak Gazel ise konusmasinda, “Yoncali’ya geldigimizde ve hemsehrilerimizle bulustugumuzda ufak tefek ve önemli ihtiyaçlari ile karsi karsiya kaliyorduk. Burasi da o ihtiyaçlardan bir tanesiydi. Bugün buranin seneye programda olmasina ragmen çok hizli bir sekilde belediyemiz tarafindan programa alinarak sezona yetistirilmesini takdirle karsiliyorum. Emegi geçenlere ve belediye baskanimiza tesekkür ediyorum. hemsehrilerimize hayirli olsun” seklinde konustu.

Yoncali Çayiri’na güzel bir parki hep birlikte yapacaklarini ifade eden Milletvekili Gazel, “Bizim Yoncali’ya bakis açimiz sadece hamam olsun, hemsehrilerimiz havuza girsin seklinde degil. Biz Ilica’ya da böyle bakmiyoruz. Kütahya’mizin 9 tane termal bölgesi var. bu termal bölge için farkli bir konsept için birkaç yildir çalisiyoruz. Bu nedir? Kütahya’nin saglik turizmi potansiyelini açiga çikartmak. Bunun için Yoncali, bizim temel merkezlerimizden birisi. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Dua ve kurban kesiminin ardindan açilis kurdelesi protokol mensuplari tarafindan kesildi.
Kaynak: İHA