Depremde Hayatini Kaybedenler Deprem Saatinde Dualarla Anildi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 17 Agustos 1999 Büyük Marmara Depremi’nde hayatini kaybedenler saat 03.02’de anildi.

Depremde Hayatini Kaybedenler Deprem Saatinde Dualarla Anildi
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 17 Agustos 1999 Büyük Marmara Depremi’nde hayatini kaybedenler saat 03.02’de anildi. Kavakli Sahili’nde bulunan alanin önünde toplanildi. Hayatini kaybeden tüm deprem sehitleri için dualar edildi. Duanin ardindan çelenk birakma merasimi gerçeklestirildi.

Etkinligin sona ermesiyle Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, “17 Agustos 1999 tarihinde meydana gelen, asrin felaketi olarak nitelendirilen depremin üzerinden 23 yil geçti. 45 saniye insan hayatinda çok kisa bir süre. Ancak biz Gölcüklüler için unutulmayacak, bizim yakinlarimizi, sevdiklerimizi yitirdigimiz bir zaman parçasi. Aradan geçen 23 yildan sonra saat yine 3’ü 2 geçe Gölcük’te acilar hala taptaze ve diri. Bu zaman zarfinda aslinda maddi anlamda kaybedilen ne varsa her seyin geriye geldigi ancak sevdiklerimizi, yitirdiklerimizle maalesef bir daha kavusma imkanimiz yok” dedi.



“Bundan sonra yapmamiz gereken tedbirlerin sikilastirilmasi”

Etkinlik sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, depremden dersler çikardiklarini ve bundan sonra tedbirleri sikilastirmalari gerektigini belirtti.

Vatandaslarin kurallara uymalarinin önemine de deginen Sezer, “Biz sunu anladik; afetler her zaman olabilir ancak bunlara hazirlikli olmamiz gerekir. Bu süre zarfinda hem yerel yönetimler olarak hem merkezi idare olarak özellikle AFAD tarafindan yapilan çalismalarin depreme hazirlik yönünden çok önemli bir fonksiyonu oldugunu, memleketimizde kisa zaman önce yasanan su baskini, yangin, deprem gibi afetlerdeki etkinliklerde gördük. Bundan sonra yapmamiz gereken bu tedbirlerin sikilastirilmasi ve vatandaslarimizin da kurallara, afet aninda ne sekilde hareket edecegi ve alinmasi gereken tedbirleri bilerek hareket etmeleri. Ben aslinda isi su cümleyle özetleyebilirim; kurallar var, kurallara uymamiz gerekiyor. O kurallara uydugumuz takdirde yaptigimiz binalar da, binalarin yüksekligi de kurallara uygun oldugu takdirde zeminine dikkat edildigi takdirde biz aslinda ilk sirada kendimizi korumus oluyoruz. Bu aksamki etkinligimize Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu’nun katilmasindan, Gölcüklüler olarak bizim acimizi paylasmasindan dolayi memnun olduk. Kendisine de sükranlarimizi sunuyoruz. Bu vesileyle depremde hayatini kaybetmis hemsehrilerimize, sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan yakinlarina, sevenlerine de Allah’tan sabir diliyorum. Hala aramizda o günlerin izlerini tasiyan hemsehrilerimiz var. Onlara da saglik ve esenlik diliyorum. Allah devletimizi, milletimizi her türlü dogal afetten korusun. Saat 3’ü 2 geçe burada bulunan herkese de sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA