Bulgaristan'daki Yangin Edirne'nin Sinir Köylerine Dayandi Açiklamasi Alevler Ürkütücü Boyuta Ulasiyor

Bulgaristan’da çikan orman yangini Edirne’nin bazi sinir köylerine kadar dayandi. Yangin rüzgârin da etkisiyle zaman zaman büyüyor.

Bulgaristan'daki Yangin Edirne'nin Sinir Köylerine Dayandi Açiklamasi Alevler Ürkütücü Boyuta Ulasiyor
Bulgaristan’da baslayan orman yangini Türkiye - Bulgaristan sinir hattinda ilerleyisini devam ettiriyor. Rüzgârin da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulasan alevler, Edirne’nin Lalapasa ilçesine bagli sinir köylerden de görülebiliyor. Bulgaristan’da yanginin devam ettigi bölgenin karsisinda yer alan Saksagan Köyü’nde yanginin büyüklügü gözler önüne serildi.

Muhtar Ekici: "Köy halki tedirgin"

Bulgaristan - Edirne sinirinda büyük bir yanginin meydana geldigini ifade eden Lalapasa ilçesine bagli Saksagan Köy Muhtari Özgün Ekici, rüzgarin etkisini artirmasi takdirinde alevlerin Tunca Nehri’ni asarak Türkiye’ye siçrayabilecegini belirterek, "Su anda gördügünüz gibi Bulgaristan’da orman yangini basladi.

Yagmur yagisindan dolayi yanginda biraz azalma oldu ama yagmurun etkisini kaybetmesi sonucu alevler yeniden büyümeye basladi.

Bizim itfaiyelerimiz de tedbir ve risk durumunda müdahale amaçli sinir hattinda hazir beklemektedir. Bu yangin bizim köyümüze 2 kilometre mesafede ama Tunca Nehri oldugundan dolayi rüzgar olmadigi sürece yangin bizim tarafa geçmez. Eger rüzgar etkisini arttirirsa yanginin bizim tarafa geçme durumu çok yüksek durumdadir. Köylü de bu durumdan dolayi tedirgin, zaten Bulgar’da 3-5 günde bir yangin çikiyor. Tunca Nehri oldugundan dolayi bu tarafa siçramadi ama kara parçalarda bizim tarafa bazi dönemlerde atlama yapabiliyor. Gece oldugu için alevler net bir sekilde görülebiliyor. Neredeyse Edirne büyüklügünde bir sehir kadar büyük bir yangin var. Bizim sinirimizda herhangi bir risk durumunda itfaiyelerimiz teyakkuz halinde bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA