Avcilar'da Marmara Depremi'nin 23. Yilinda Hayatini Kaybedenler Anildi

17 Agustos Marmara Depremi’nde hayatini kaybedenler Avcilar’da düzenlenen etkinlikle anildi.

Avcilar'da Marmara Depremi'nin 23. Yilinda Hayatini Kaybedenler Anildi
Avcilar Belediyesi ve Avcilar Kent Konseyince düzenlenen etkinlige Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, depremzedeler ve çok sayida vatandas katildi.

Avcilar’da depremde hayatini kaybeden yurttaslarin isimlerinin yazili oldugu mermer blok önünde saat 03.02’de gerçeklesen etkinlik, saygi durusu ve istiklal marsiyla basladi.

Deprem sirasinda Avcilar’da hayatini kaybeden 246 kisiyi temsilen mesale ve mumlar yakildi.

Etkinlikte konusan Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Yakin süreç içerisinde Izmir, Elazig’da gerçeklesen depremde insanlarin yasamini yitirdigine sahitlik ettik. Doga olaylari karsisinda kendimizi hazirlamamiz, depreme karsi hazirlamamiz hala güncel bir sorun. Gecenin 3’ünde burada olma duyarliligi somutlasti, ete kemige büründü. Binlerce konut kentsel dönüsüm kapsaminda yenilendi. 10 binlerce Avcilarli depreme karsi güvenli konutlara tasinma sürecini baslatti. Bundan 23 yil önce Avcilar’da da Avcilarli hemsehrilerimizin ölümüyle sonuçlanan bir deprem gerçeklesti. Deprem Avcilar’dan çok uzaklarda Gölcük’te gerçeklesti ve iste hemen önünde bulundugumuz alanda ismi zikredilen 247 insan yasamini yitirmisti. Bugün özellikle bu saatte burada olmak bu aciyi unutmadigimizin, unutulmadiginin açik göstergesi” diye konustu.

Etkinlik, alana birakilan kirmizi karanfillerin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA