Afyonkarahisar Sanli Zaferin 100. Yilini Kutlamaya Hazirlaniyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarindan biri olan Kurtulus Savasi’ni zafere götüren Büyük Taarruz emrinin verildigi Kocatepe ve zaferin sehri Afyonkarahisar sanli zaferin 100. yilini kutlamaya hazirlaniyor.

Afyonkarahisar Sanli Zaferin 100. Yilini Kutlamaya Hazirlaniyor
Milli mücadelenin en çetin geçtigi illerden birisi olan, tarihin kültürle harmanlandigi sehir Afyonkarahisar’da, Büyük Taarruz Zafer Haftasi kutlama törenleri için tüm hazirliklar tamamlandi. Her yil büyük bir cosku ve heyecanla kutlanan, Büyük Taarruz Zafer Haftasi etkinliklerinin bu yil daha büyük bir coskuyla ve heyecanla kutlanmasi bekleniyor

1922 metrelik Türk bayragiyla yürüyüs yapilacak

Her yil 25-30 Agustos tarihleri arasinda kutlanan Büyük Taarruz Zafer Haftasi, bu yil 24 Agustos tarihinden baslayacak. 24 Agustos günü Hava Meydan Komutanligi ev sahipliginde 10.00 ile 19.00 saatleri arasinda TSK Harp Silah Araçlari Sergisi görücüye çikacak.

100. yil çerçevesinde bu yil ilk defa 1922 metre Türk bayragi 1922 katilimciyla saat: 19.22’de ellerinde mesale olacak 100 gençle baslayacak.

Saat 20.30 itibariyle kutlamalarin adresi Suhut Atatürk Evi olacak. Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz zaferi öncesinde Suhut’ta kaldigi ve karargâh olarak kullandigi Atatürk Evi, protokol üyelerince ziyaret edilecek.

Atalarinin izinden yürüyecekler

Saat: 23.30’dan itibaren kutlamalar Çakirözü Köyü’nde devam edecek. Kahramanlik Türküleri Dinletisi ve Büyük Taarruz Video gösterimi yapilacak. Saat 00.00 oldugunda ecdadimizin 100 yil önce sirtlarinda bir ulusun yüküyle çiktigi Kocatepe zirvesine Kara Kuvvetleri Komutanligi Bandosu ve Tarihi Tören Takimi esliginde Zafer Yürüyüsü baslayacak. Lazer isik gösterisi ile yürüyüse katilanlar ugurlanacak. Sabahin ilk isiklariyla Büyük Taarruz ‘un basladigi Kocatepe’de etkinlikler düzenlenecek. Kocatepe’de Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ulusun gelecegine yön verdigi askeri harekât tüm detaylariyla anlatilacak.

Kutlamalar çerçevesinde kent daha bir çok etkinlige ev sahipligi yapacak.
Kaynak: İHA