Yüksek Gerilime Kapilan Karga Az Daha Köyü Yakacakti

Sinop’ta kondugu yüksek gerilim hattinda 154 bin volt akima kapilan karga kömüre dönerken, çikan aniz yangini ise köye siçramadan söndürüldü.

Yüksek Gerilime Kapilan Karga Az Daha Köyü Yakacakti
Olay, saat 13.00 siralarinda Kabali köyü Pekmezli Mahallesi’nde meydana geldi. Tarladan dumanlar çiktigini gören vatandaslar toprak ve sopayla alevlerin önünü keserek ilerlemesini engelledi. 112’ye bildirilen olay sonrasi Orman Isletme Müdürlügü ve Sinop Belediyesi itfaiyesi sogutma çalismalari yapti. Yaklasik 8 dönüm tarlada aniz yangini meydana geldi.

Köyde bulunan Tülay Toy, bir patlama sesi duydugunu, sonradan disari çiktiginda duman kokusu aldigini belirterek, “Kahvalti yaparken bir patlama sesi çikti ama biz bakmadik. Aradan bir yarim saat kadar zaman geçti, disarida otururken kokular gelmeye basladi.

Bir de uçusan otlar vardi, herhalde yangin var dedim. Geldim baktim, tarla oldugu gibi yanmaya basladi.

Toprakla sopayi karistirarak önlemini aldim ama burasi bayagi alevlendi, yukari dogru çikti. Itfaiyeyi çagirdik” diye konustu.



Karga sebep olmus

Tarla incelendiginde içerisinde bulunan 154 bin volt enerji barindiran yüksek gerilim hattinin hemen altinda yanmis bir karga tespit edildi. Gelen patlama sesine karganin sebep oldugu, çikan kivilcimin da tarlaya siçrayarak yangini baslattigi anlasildi. Yüksek enerjiye maruz kalan karga ise kömüre döndü.

Jandarma ekipleri yanginla ilgili rapor tuttu.
Kaynak: İHA