Tarim Ve Orman Bakani Kirisci Açiklamasi 'Tarimsal Destek 329 Milyon Liraya Yükseldi'

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “Hububata vermis oldugumuz, özellikle bugdaya vermis oldugumuz ton basina 7 bin 450 gibi güzel bir fiyatla üreticilerimizin yüzü gülmüstür. Biz üreticimizin yaninda oldugumuzu her vesile ile gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Cumhurbaskanimiz 2002 yilinda bu memlekette, Çorum’da tarimsal destekler noktasinda sadece 30.8 milyon Türk lirasi gibi bir tarimsal destek verilirken, bugün 2021 yili sonu itibari ile bu rakam 329 milyon Türk lirasina çikmistir. Yani 10 kat 2002’nin üzerine eklenmistir.” dedi.

Tarim Ve Orman Bakani Kirisci Açiklamasi 'Tarimsal Destek 329 Milyon Liraya Yükseldi'


"Ülkemizde çiftçiler 84 milyon için üretim yapiyorlar"

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Çorum’da düzenlenen toplu açilis töreninde konustu.

"Bu ülkede üretici üretmiyor, çiftçi üretmiyor yalanin dik alasini söyleyenler" olduguna dikkat çeken Bakan Kirisci, "Bakiniz, birkaç rakam söyleyecegim. 2002 yilinda hükümet olarak is basina geldigimizde Türkiye’nin nüfusu 65 milyondu. Bugün Türkiye’nin nüfusu 84 milyon. Üzerine tam 19 milyon nüfus eklenmis durumda. O gün üreten çiftçi 64 milyon için üretirken, bugün 84 milyon için üretiyor. Yani, üretmeye devam ediyor. O gün ülkemizi ziyaret eden turist sayisi 15 milyondu. Pandemi öncesinde 52 milyonlara dayandi. Turist sayisi da 3 kat artti. Gelen turistlerin yediklerini, içtiklerini üreten kim? Bu ülkenin aziz ve eli öpülesi üreticileri üretiyor. Utanmadan, sikilmadan ’Bu ülkede üretim yok, bu ülkede üretim yapilmiyor’ deniliyor. Bunlarin hiçbir sözüne itibar etmemek lazim. 65 milyonu dün doyuran, bugün 85 milyona çikmis nüfusu doyurmaya devam eden sizlersiniz, bu ülkenin aziz üreticileridir. Bu ülke, zengin ve gelismis ülke diyerek bilinen, pandemi de raflari bosanan o gelismis ülkeleri televizyondan izledi. Bu ülkede bir ürünün yoklugu çekildi mi, hayir. Elhamdülillah bütün ürünlerimizin yeteri kadar raflarda bulundu, bulunmaya da devam ediyor. Türkiye sadece kendini doyuran bir ülke degil, ayni zamanda 25 milyar dolari bulan ihracatiyla da yurtdisindaki insanlari da doyuran bir ülke. 2002’de 25 milyar olan tarimsal ihracat sadece 3,5 milyar dolardi. Simdi ihracatimizi, üretimimizi arttirmis miyiz, evet. Kendi insanlarimizin nüfusu artmis, onlari doyurmaya devam ediyoruz. Bunlarin tarimla ilgili söyledigi yalanlarin hiçbir geçerliligi yoktur” diye konustu.



"Et ve Süt Kurumu küçükbas hayvan etinde yüzde 25 indirime gitti"

Son olarak Et ve Süt Kurumu araciligi ile küçükbas hayvan etinde yüzde 25 indirime gittiklerini anlatan Kirisci, "Cumhurbaskanimiz önceki gün DSI’nin toplu açilis töreninde Tarim Kredi Kooperatifleri araciligiyla et basta olmak üzere pek çok üründe indirime gidilecegi açiklamasini yapti. Insallah, fazlasini yapacagiz. Çünkü bu aziz milletimiz bunu ziyadesiyle hak ediyorlar. Insallah bu desteklerimiz artarak devam edecek. Ekonomik sikintilar elbette var. Dünyada da var, bizde de var. Enflasyon bizde de var. Bütün bunlari dikkate alarak kendi vatandasinin huzurunu, mutlulugunu, asini düsüren bir Cumhurbaskanimiz var. Belki de tarihinde issizlik en düsük düzeye indi, yüzde 10’lar mertebesine ilerledi. Issizlikle ilgili de pek çok adim varken benim aziz Çorumlu hemsehrilerim, kendi aralarinda 2023’ü mutlaka mütalaa etmeliler, 2023’ün kritik önemi haiz bir seçim oldugunu mutlaka birbirleri ile degerlendirmeliler. Bu seçim Cumhurbaskanimizin bir sahsi meselesi ve seçimi degildir. Yine ayni sekilde bu milletvekillerimizin, belediye baskanlarimizin seçimleri ile ilgili bir mesele degildir. Benim sizden istegim, bu seçime tamami ile odaklanmaniz, bu seçimi bu aziz millet ve bu aziz millete bel baglamis mazlum milletlerin gelecegi adina bir kritik seçim oldugunu sürekli aklinizda tutmaniz ve AK Parti olarak, Cumhur Ittifaki olarak bu çalismalarimizi sürdürmenizdir” dedi.

Kaynak: İHA