Bakan Yanik Açiklamasi 'Otel Konforunda Ögrenci Yurtlari, Ögrenim Destekleri Gibi Hizmetlerle Gençlerimizi Destekliyoruz'

AK Parti Istanbul Il Baskanliginin ‘Yüz Yüze 100 Gün’ programi kapsaminda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Beylikdüzü Yakuplu Kent Ormani’nda gençlerle bir araya geldi. Bakan Yanik, “Ögrenim kredilerinde de ihtiyaç sahibi olup olmadigina bakmaksizin, gelir testine tabi tutmaksizin bütün kardeslerimize bu krediyi veriyoruz. Bundan sonra faiz de almayacagiz. Otel konforunda ögrenci yurtlari, ögrenim destekleri gibi hizmetlerle gençlerimizi destekliyoruz” dedi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Otel Konforunda Ögrenci Yurtlari, Ögrenim Destekleri Gibi Hizmetlerle Gençlerimizi Destekliyoruz'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, AK Parti Istanbul Il Baskanliginin ‘Yüz Yüze 100 Gün’ programi kapsaminda, Beylikdüzü Yakuplu Kent Ormani’nda gençlerle bir araya geldi. Aksam saatlerinde baslayan programa AK Partili gençler ve parti mensuplari da katildi.

Programda konusan Bakan Yanik her kosulda gençleri destekleyeceklerini söyledi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Biz bugünün üniversite ögrencilerine ögretim süresince bazi haklar tanidik. Harç kredisini kaldirdik. Üniversite egitimi de dahil ilkögretimden yüksek ögretime kadar devlet okullarinda ögretim ücretsiz. Ögrenim kredisi isteyen her ögrenciye veriliyor. Hiçbir gelir testine tabi tutmaksizin veriyoruz, geri aliyoruz. Bir de geri ödemesiz burs var. Basarili ve ihtiyaç sahibi ögrencilere verilen burslar. Biz simdi ögrenim kredilerinde de ihtiyaç sahibi olup olmadigina bakmaksizin, gelir testine tabi tutmaksizin bu krediyi isteyen bütün kardeslerimize bu krediyi veriyoruz. Bundan sonra faiz de almayacagiz. Otel konforunda ögrenci yurtlari, ögrenim destekleri, üniversitelerin yayginlasmasi, gençlerimiz için istihdam alanlarinin desteklenmesi, isverenin desteklenmesi ve birçok alanda gençlerimizi maddi ve teknik anlamda destekledik” dedi.

Kaynak: İHA