Alkol Denetiminde Hayatinin Sokunu Yasamisti, Mahkemeden Gelen Kararla Yüzü Güldü

Antalya’da polis ekiplerinin alkol denetlemesine yakalanan Eyüp Ensar Yildirim, üfledigi alkometre cihazinda 123 promilli alkollü oldugunu görünce hayatinin sokunu yasadi. Bunun üzerine ehliyetine el konulan ve para cezasi alan Yildirim, alkollü olmadigini hastanede baska bir alkolmetre cihazi ve kan testi ile ispatlayinca mahkeme karari ile ehliyetine yeniden kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Alkol Denetiminde Hayatinin Sokunu Yasamisti, Mahkemeden Gelen Kararla Yüzü Güldü
Olay, 3 Haziran günü Konyaalti ilçesi Akdeniz Bulvari üzerinde aksam saatlerinde yasandi. Isyerinden evine gitmek isteyen evli ve 2 çocuk babasi Eyüp Ensar Yildirim (39), bulvar üzerinde alkol denetimi yapan polis ekipleri tarafindan durduruldu. Burada alkometreyi üfleyen Yildirim’in 123 promil alkollü oldugu görüldü.

Polis ekipleri sahsin ehliyetine el koyarken bin 800 TL’de idari para cezasi yazdi. Çikan sonuç karsisinda saskina dönen Yildirim, duruma itiraz etti. Yildirim, olay yerine gelen baska ekipler ile hastaneye gitti.

Burada baska alkolmetre tarafindan yapilan kontrolde sonuç sifir olarak çikti. Bununla da yetinmeyen Yildirim, etanol kan testi yaptirdi. Sonuç burada da sifir çikinca solugu mahkemede aldi. 2 ay süren mahkeme sonrasinda ise ehliyetine geri kavusurken, para cezasi da iptal edildi.

"Alkolmetrenin azizligine ugradigimi düsümdüm"

Yasadiklarini anlatan Eyüp Ensar Yildirim, “Ben evime dogru gidiyordum. Polisler durdurdu. Alkometre üfledim, 123 promil alkollü çiktim. Duruma sasirdim, alkollü degildim. Ben duruma itiraz ettim. Ondan sonra diger polisler ile Egitim ve Arastirma Hastanesine gittim. Burada tekrar üfledim sonuç 0 promil çikti. Daha sonra daha da inandirici olsun diye atonal testi yaptirdim. Kan testinde de 0 promil çikti. Sonra ben alkometrenin azizligine ugradigimi düsümdüm. Ehliyetime 6 ay süre ile el konuldu. Bin 800 TL idari para cezasi aldim. 2 ay magdur oldum. Sonra itiraz dilekçesi ile mahkemeye basvurdum. Hakli oldugum ispatladi, ehliyetimi geri aldim” dedi.



"Bir daha böyle seylerin yasanmamasini istiyorum”

Mahkemeden gelen karar ile sevinen Yildirim, “Istedigimiz gibi karar çikti. 123 promil alkol çikmasi tamamen bir magduriyetti. Ehliyetsiz bir sey yapamadim. Bir daha böyle seylerin yasanmamasini istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA