54 Yillik Komsuluk, Leylekler Mahalle Sakini Oldu

Sivas’ta 54 ayni binanin çatisinda yasayan leylek ailesi mahalleli tarafindan o kadar benimsendi ki mahallenin sakinleri olarak kabul ediliyorlar.

54 Yillik Komsuluk, Leylekler Mahalle Sakini Oldu
Sivas kent merkezi Kadi Burhanettin 1968 yilinda insa edilen Evci apartmaninin çatisina ayni yil bir leyler çifti yuva yapti. Aradan geçen 54 yildir o yuva hiç bos kalmadi. Kis aylarinda sicak bölgelere göç eden leylekler bir sonraki yilin bahar aylarinda yeniden ayni yuvalarina döndü. Çiftlerin yumurtalarindan çikan yavrularinda ayni yuvayi kullanmaya devam etti. Leylek ailesi 54 yildir bu yuvayi kullaninca mahallelide leylekleri komsulari olarak benimsedi. Leylekler adeta mahallenin birer sakini olarak görülmeye baslandi.

“Leyleklerde komsumuz”

Fahri Demir isimli mahalle sakini leylekleri komsulari olarak gördüklerini belirterek, “Bu bina 1968 yilinda yapilmis. Leyleklerde o günden itibaren geliyorlar. Leylekler çok dikkat çekiyor, sonuçta güzel varliklar. Buradan gelip geçenlerin dikkatini çekiyorlar. Ancak bizim komsumuz olduklari için siradan hale geldiler. Sabah saatlerinde gagalari ile ses çikarmalari dâhil bize normal geliyor. Leyleklerde komsumuz oldu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA