Bakan Soylu Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiz Da, Bizler De 'Ille De Muhtarlarimiz' Diyoruz' Dedi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Cumhurbaskanimiz da, bizler de ’Ille de muhtarlarimiz’ diyoruz” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiz Da, Bizler De 'Ille De Muhtarlarimiz' Diyoruz' Dedi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, ’’Türkiye Muhtarlari El Ele’’ projesinin kapanis programina katildi.

Gölbasi Vilayetler Evi’nde düzenlenen programda konusan Bakan Soylu, “Tam da Samsun’a yakisir sekilde ilk adimini attigimiz bu güzel projeye baslamistik. Samsun’dan basladik; Van, Sivas, Hakkari, Agri, Hatay, Bursa, Çanakkale, Sanliurfa, Istanbul derken, en sonunda bu aksam Ankara’da, projeyi nihayete erdiriyoruz. Yaklasik 10 bin muhtarimiz, birbiriyle tanisma, kaynasma, fikir alisverisinde bulunma, belki ortak projeler gelistirme imkâni buldu. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Belki bu aksam kapanisini yapiyoruz ama inaniyorum ki bu proje, baska muhtarlarin üretilmesine vesile olacaktir. Sizlerin de takip ettigi gibi, son yillarda, elimizden geldigince ve gücümüzün yettigince hem muhtarlarimizla bir araya gelmek, hem de muhtarlarimizi bir araya getirmek için gayret gösteriyoruz. Kimi zaman, isimizle ilgili, sahadaki problemlerimizi konusuyoruz. Kimi zaman, dünyadaki meselelerden, yüzyilimizin sorunlarindan ve burada Türkiye’nin aldigi pozisyondan bahsediyoruz. Zaman zaman birlikte atabilecegimiz adimlardan söz ediyoruz, tecrübelerimizi paylasiyoruz, muhtarlarimizin taleplerini dogrudan almaya ve çözmeye çalisiyoruz. En nihayetinde ‘Daha iyisini nasil yapariz?’ sorusuna yanit ariyoruz” seklinde konustu.

“Cumhurbaskanimiz da, bizler de ’Ille de muhtarlarimiz’ diyoruz”

Muhtarlarin sokagin sorunlarini en iyi bilenler oldugunu belirten Bakan Soylu, “Muhtar sokakta gezer, muhtar vatandasi dinler. Muhtar; kendisine anlatilmasa bile sokagin sorunlarini bilir, insanlarin sikintisini bilir, bazen yüzünden anlar. Gencin beklentisini, yaslinin endisesini, çoluk çocugun kapisindaki tehlikeyi bilir. Muhtar kimin aç kimin tok yattigini bilir. Hangi ailede huzursuzluk var, hangi kadin tehdit altinda, Hangi metruk binada, hangi köse basinda mahalle için sikintili isler döner, muhtar bilir. Bir mahallede kaç göçmen yasar, bunu resmi kayitlardan bilirsiniz, ama onlarin ne yasadigini bilemezsiniz. Oysa muhtar, bilir. Bütün bunlari bilir ve bir sorumluluk hisseder. Kaymakama gider, valiye gider, belediye baskanina gider, polise gider, jandarmaya gider, yeri gelir sivil toplum kuruluslarina gider ve bir çare üretmenin gayreti içinde olur. Çünkü bir emanet almistir, O emanetin yükü omuzlarindadir, geregini de yapmak durumundadir. Hiçbir yazilimla veya bilgisayar programiyla bunlari bilemezsiniz. Hiçbir yazilimla veya bilgisayar programiyla muhtarin isini yapamazsiniz. Iste onun için sayin Cumhurbaskanimiz da, bizler de ‘ille de muhtarlarimiz’ diyoruz” ifadelerini kullandi.

“Muhtar demek, millet demektir”

Son 20 yilda geldigi noktayi korumasi için Türkiye’nin güçlü olmasi gerektigini vurgulayan Bakan Soylu, “Türkiye’nin, son 20 yilda geldigi noktayi ve elde ettigi kazanimi korumak için, zincirin her halkasinin güçlü olmasi lazim. Çünkü, biz bugüne kadar ne basardiysak hep birlikte basardik. Milletimizle basardik. Çareyi, baskalarinin kurdugu masalarda aramadik. Sagdan soldan isaret beklemedik, mektup yolu gözlemedik. Biz sadece milletimize baktik. Biz ne yaptiysak milletimizin iradesiyle, gücüyle, inanciyla ve motivasyonuyla yaptik. Onun için muhtarlik bizim için önemlidir. Çünkü muhtar demek, millet demektir. Onun için bu toplantilarda, bulusmalarda, bizim açimizdan hiçbir muhtarimiz arasinda hiçbir ayrim söz konusu degildir. Her muhtarimiz bizim için kiymetlidir. Illerde ilçelerde muhtar bulusmasi yaptigimiz zaman tüm muhtarlarimizla masada oturuyoruz. Hepsini dinliyoruz ve Allah hepsinden razi olsun, hepsiyle güzel bir istisare ortaya koyuyoruz” dedi.

“Biz Cumhuriyetin ikinci asrinda kendimiz gibi yasayacagiz”

Disaridan ithal anlayislarla bir gelecek insa etmek niyetinde olmadiklarini ifade eden Soylu, “Cumhuriyeti kurdular ve bize emanet ettiler. Birinci asrini tamamliyoruz. Olabildigince eksikleri gidermeye ve cumhuriyetin ikinci asrina tertemiz ve güçlü bir baslangiç yapmak istiyoruz. Gayretimiz bunun içindir. Cumhuriyetin birinci asrinda, nasil yasayacagimiz bize hep disaridan dayatilmak istendi. Vesayet kurgulariyla, darbelerle, disaridan parmak sallamalarla bir sekilde bunu dayatmak istediler. Hala da istiyorlar. Uyusturucuyla olsun, ahlaksizligi kurumsallastirma çabalariyla olsun, hala bu davayi güdüyorlar. Biz bunlarin hepsini reddettik. Herkes iyi bilsin, biz Cumhuriyetin ikinci asrinda kendimiz gibi yasayacagiz. Medeniyet degerlerimizde ne varsa, onu yasayacagiz, milli irade ne diyorsa onu yasayacagiz. Disaridan ithal anlayislarla bir gelecek insa etmek niyetinde degiliz. Kendi aklimizi ve izanimizi, kendi özümüzü rehber edinmeye devam edecegiz. Iste muhtarlarimiz, bu yoldaki en önemli rehberlerimizden biridir” diye konustu.

Kaynak: İHA