Avcilar'da Facianin Esiginden Dönüldü, 7 Tekne Alev Alev Yandi

Avcilar Iskelesi’nde kiyiya bagli bulunan 7 tekne sabah erken saatlerde çikan yanginda alev alev yandi. Yangin, itfaiye ekipleri tarafindan söndürülürken 7 tekne kullanilamaz hale geldi. Diger teknelere siçramamasi ise faciayi önledi.

Avcilar'da Facianin Esiginden Dönüldü, 7 Tekne Alev Alev Yandi
Yangin, Avcilar Iskele’de kiyiya bagli halde bulunan teknelerde saat 05.30 sirlarinda çikti. Iddiaya göre iskeleye bagli halde bulunan bir teknede henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Kisa sürede büyüyen yangin iskeleye bagli olan diger teknelere siçradi. Yangini gören vatandaslar durumu itfaiye, saglik ve polis ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine ulasan itfaiye ekipleri yangina müdahale etmeye baslarken, polis ekipleri herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için çevrede güvenlik önlemi aldi. Uzun ugraslar sonucu yangini kontrol altina alan itfaiye ekipleri, uzun süre sogutma çalismasi yapti. Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangin söndürülürken, diger teknelere siçramamasi faciayi önledi. Iskeleden uzakta yanan bir tekne ise güçlükle söndürüldü.

7 tekne alev alev yandi

Henüz bilinmeyen bir nedenle baslayan kisa sürede büyüyerek diger teknelere siçradi. Alev alev yanan 7 tekne kullanilamaz hale gelirken, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle diger teknelere siçramasi engellendi. Yanan teknelerin bazilari söndürme çalismalari sirasinda batti.

“Herhalde bir kisi vardi içlerinde, öyle yangin çikartti”

Yangina müdahale eden Hasan Taskin, “Bizi aradilar yangin var dediler. Geldik buraya, bir baktik tekneler yaniyor. Itfaiyecilere yardim ettik. Arkadaslarimizin teknesi. Herhalde bir kisi vardi içlerinde öyle yangin çikartti. 8-10 tekne yanmis. Bayagi zarar var. Sürat teknesi, yat. Özel tekneler” dedi.

“Kosup, gelip baktik, tekneler yaniyor”

Yanan teknelerin özel tekneler oldugunu söyleyen Altug Pala, “Buradaki esnaf, kuruyemisçi arkadaslar bize haber verdiler. Kosup, gelip baktik, tekneler yaniyor. 8-10 tane tekne yanmis. Özel tekneler. Biz de itfaiyeci arkadaslara yardimda bulunduk. Söndürmeye çalistik. Söndü. Tehlike bitti. Sükürler olsun. Yanan teknesi olan arkadaslara da geçmis olsun. Belli degil. Baskanimiz geldi. Kameralara bakacak. Neden çiktigi henüz belli degil” seklinde konustu.

Kaynak: İHA