Tarihi Ve Turistik Ilçe Amasra Bayrama Hazir

Bartin’in tarihi ve turistik ilçesi Amasra, Kurban Bayrami tatilinde nüfusunun onlarca kati ziyaretçi agirlayacak.

Tarihi Ve Turistik Ilçe Amasra Bayrama Hazir
Amasra Kalesi basta olmak üzere Kemere Köprüsü, Direkli Kaya, Kuskayasi Yol Aniti, Cenova Satosu gibi tarihi yapilarinin yani sira sahilleri ve dogal güzelligi ile her mevsim büyük ilgi gören Bartin’in Amasra ilçesi bayram tatilinde nüfusunun onlarca kati ziyaretçi agirlamayi bekliyor.

Bayram öncesinde tarihi ilçede yer alan otellerin rezervasyonlarinda doluluk orani yüzde 100’e ulasirken pansiyonlarda ise doluluk orani yüzde 50’leri asti.

Bayram tatilinin baslamasiyla beraber çevre sehirlerin yani sira Ankara ve Istanbul gibi bölgelerden de çok sayida ziyaretçi agirlayacak olan 6 bin 600 nüfuslu ilçede günü birlik ziyaretçilerle birlikte nüfusun 40 binleri asacagi tahmin ediliyor.

Bayram tatillerinde tarihi mekanlari ve plajlarin disinda Amasra ilçesinde yogunlugun en üst noktaya çiktigi alanlar arasinda balikçi lokantalari geliyor. Mezgit basta olmak üzere birçok balik türünün servis edildigi lokanta ve restoranlarin en çok ilgi gören menülerinden biri de cografi isarete sahip, yapiminda yöresel 27 çesit malzemenin kullanildigi Amasra Salatasi oluyor. Amasra’daki lokanta ve restoran gibi isletmelerde bayram öncesi hazirliklarini tamamlamis durumda.

Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanli dönemlerine ait etnografik ve arkeolojik eserlerle Amasra tarihine isik tutan Amasra Müzesi de bayram tatilinde ziyaretçilerin ugrak noktalarindan biri olacak.

Amasra Belediye Baskani Recai Çakir bayram tatili için Ilçede gerekli hazirliklarin yapildigini ifade ederek, “Amasra’miz üç bin yillik tarihi ile her zaman çekim merkezi olmus bir yer. Allah vergisi sansli bir bölge. Tarihi ile, dogasi ile, gastronomisi ile, denizi, kumu ve günesi ile misafirlerimizin, turistlerin çokça ilgi gösterdigi ragbet ettigi bir bölgede yasiyoruz. Her bayram öncesi ya da sezonda ciddi bir yogunluk yasiyoruz. Yine bu bayramda da özellikle büyük konaklama isletmelerimizde, otellerimizde doluluk oranlari yüzde 100’e yaklasmis durumda. Malum Amasra ev pansiyonculugunun ilk basladigi yer. Ev pansiyonlarimizda misafirlerini bekliyor. Buralarda da yüzde 50’yi asmis durumda doluluk orani. Kanaatimiz o ki yine yüzde yüze burada da variriz. Bayram tatilini geçiren insanlarin keyfini çikaracagi Amasra için bizde hazirlaniyoruz. Hazirliklarimiz da tamamlanmak üzere” dedi.

Kaynak: İHA