Mardin'deki Patlamada 100'E Yakin Hasta Tahliye Edildi

Mardin’de Özel Mardin Park Hastanesi’nin yanindaki trafonun patlamasi sonucu dumandan etkilenen yeni dogan 30’a yakin bebek yogun bakim hastalari ve yaslilar tahliye edildi. Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mahmut Demirtas, 100’e yakin hastanin tahliye edildigi ve herhangi bir yarali ya da can kaybinin bulunmadigini açikladi.

Mardin'deki Patlamada 100'E Yakin Hasta Tahliye Edildi


Merkez Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi’nde bulunan Özel Mardin Park Hastanesi’nin yanindaki trafoda patlama meydana gelmesiyle 15 itfaiye araci, 60 itfaiye personeli, polis, AFAD ve 112 Acil Saglik ekipleri ve çevre illerden gelen ambulanslar tarafindan hastanede bulunan yeni dogan 30’a yakin bebek yogun bakim hastalari ve yaslilar tahliye edildi. Mardin Valisi Mahmut Demirtas, can kaybinin olmadigini, yaklasik 100 hastanin hem Mardin’de hem çevre illerden yardima gelen ambulanslarla yönlendirildigi ifade edildi. Ciddi anlamda bir sikinti olmadigini aktaran Vali Demirtas, "Buradaki yogun bakimda tedavi gören vatandaslarimizi kendi devlet ve özel hastanelerimizde yogun bakima aldik. Tedavileri devam ediyor. Yangin saat 16.00 civarinda çikti. Jeneratördeki arizadan dolayi da sonra trafoya intikal ediyor. Tabi patlama meydana geliyor. Ondan sonra tüm arkadaslarimiz teyakkuz haline geçti. Özellikle itfaiye, emniyet ve AFAD’taki arkadaslarimiz çok ciddi anlamda yangini söndürmek için hepsi seferber oldular. Mardin’imize geçmis olsun diyorum. Insallah böyle üzücü olayla karsi karsiya bir daha kalmayiz; ama bizi sevindiren olay hiçbir hastamizi kaybetmememiz bizi çok sevindirmistir. Mardin’imize ve ülkemize geçmis olsun. Insallah böyle bir olayla karsi karsiya kalmayiz. Yogun bakimda tedavileri devam eden hastalarimiz var ama daha önce hastanede yogun bakimda rahatsiz olan hastalarin durumlari devam ediyor. Yoksa yangindan etkilenen hastamiz yok su an” dedi.



Yanginin elektriksel bir sorun nedeniyle kaynaklandigini söyleyen Özel Mardin Park Hastanesi Bashekimi Doktor Abdurrahim Bedir, “Bugün böyle bir olay yasadik ancak hastanenin dis tarafinda elektrik kontagindan dolayi bir yangin oldu. Ama hastanemizin içinde herhangi bir problem olmadi. Ve o çikan dumanlardan ötürü biz tedbiren bütün hastalarimizi bosalttik. Bütün hastalarimiz saglikli bir sekilde tahliye edildi. Hiçbir can kaybimiz yok. Yaklasik olarak 30 bebek tahliye edildi. Hepsi sapasaglam su anda tedavilerini görüyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA