KBÜ'de 'Gelecek Çalismalari' Kürsüsü Kuruldu

Karabük Üniversitesi Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Elif Çepni’nin girisimleriyle KBÜ Isletme Fakültesinde ’Gelecek Çalismalari’ ana basliginda ’UNESCO Kürsüsü’ kuruldu.

KBÜ'de 'Gelecek Çalismalari' Kürsüsü Kuruldu
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Elif Çepni tarafindan ’Gelecek Çalismalari’, ’Öngörü Çalismalari’ ve ’Gelecek Okur Yazarligi ve Stratejik Tahmin’ olmak üzere üç alt baslikta ’UNESCO Kürsüsü’ kuruldu.

KBÜ Isletme Fakültesi Prof. Dr. Elif Çepni hem bilgi ve iletisim teknolojilerindeki gelismeler hem de giderek küresellesme ve network artmasi is hayatini ve günlük hayati dönüstürdügünü belirterek, "Fakli problem çözme tekniklerini daha fazla kullanmamiz gerekiyor. Bilgi teknolojilerine ve dijitallesmeye dayali yeni bir yasam biçimi doguyor. Belirsizlikler, öngörülemeyen olaylar ve insan davranislari karsisinda yeni bir stratejik anlayisi ve bu degisimi ülkemizde de yayginlastirmak amaciyla gelecek çalismalari kürsüsü kurmak için çiktigimiz yolda bize destek veren kurum ve üniversitelerin bu destegi çok önemliydi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat bu projeye ilk paylastigim günden itibaren gerekli tüm destegi sagladi. UNESCO Foresight Baskani Dr. Riel Miller son 10 yildir bu konularda bana mentörlük yapti, kendisine minnettarim. UNESCO kürsüsü kurmanin ilk ve belki de en önemli basamaklarindan birisi kendi ulusal milli komisyonunuzun projenize onay vermesidir. Türkiye UNESCO milli komisyonumuz bize tam destek verdi. Onlarin destegi olmadan bu projeyi baslatamazdik" dedi.

Çepni, "Dünyanin birçok gelismis ülkesi ve firmasi tarafindan kullanilan senaryo planlamasi yöntemlerin kullanim ve bilinirligini, ülkemizde ve yurt disinda ulusal ve uluslararasi ortaklarimizla her yil düzenleyecegimiz workshop konferanslar ile degisik basliklarda yayginlastirmayi, ülkemizde hem mikro hem makro düzeyde karar vericilerin bu yöntemlerden faydalanarak gelecek planlari yapmalarina destek olmayi, bilinçlenmelerini istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalisacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA