Bakan Kurum Açiklamasi 'Önümüzdeki Ay Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesini Baslatiyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Insallah önümüzdeki ay itibariyle Cumhurbaskanimizin milletimize müjdeleyecegi cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde baslatiyor olacagiz. Bu çerçevede aslinda konutlarimizi yaptigimiz alanlarla yüzde 50’sini yesil alanlara terk ediyoruz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Önümüzdeki Ay Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesini Baslatiyoruz'
Türkiye Isçi Sendikalari Konfederasyonu (Türk-Is), kurulusunun 70’inci yili nedeniyle Ankara’nin Pursaklar ilçesinde olusturulacak olan ‘Türk-Is Hatira Ormani’ için 980 bin metrekarelik alana 70 bin fidanin dikim törenini gerçeklestirdi. Törene, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un yani sira Ankara Valisi Vasip Sahin, Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay, Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin ve çok sayida sendikali isçi ile 2014 yilinda Manisa’nin Soma ilçesinde yasanan maden yangininda hayatini kaybeden Ahmet Soluk’un esi Eda Soluk katildi.

Bakan Kurum’un fidan dikimi ile baslayan tören daha sonra diktigi fidana can suyunu vermesiyle devam etti. Törenin açilis konusmasini yapan Kurum, Türkiye’nin 81 iline yapilacak olan ‘Sosyal Konut Projesi’nin gelecek ay itibariyle baslayacagi müjdesini vererek, “Insallah önümüzdeki ay itibariyle Cumhurbaskanimizin milletimize müjdeleyecegi cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde baslatiyor olacagiz. Bu çerçevede aslinda konutlarimizi yaptigimiz alanlarla yüzde 50’sini yesil alanlara terk ediyoruz. Içinde sosyal donatilari var, yesil alanlari var, camileri var, okullari var ve aslinda medeniyetimizin bize tarif ettigi sehirlesme modelini 81 ilimizde yaygin bir sekilde sürdürüyor olacagiz” diye konustu.



“Vatandasimiz kira öder gibi taksitlerini ödemek suretiyle ev sahibi olabilecekler”

Yesil alanlarin sehir merkezinde arttirilmasiyla beraber vatandaslarin yesil alanlarla iç içe yasamalarini saglamak için gayret gösterdiklerini ifade eden Kurum, “Aslinda biz daha önce alisik oldugumuz gibi yesil alanlari sehrin disina degil sehrin merkezine millet bahçeleriyle yaparak aslinda vatandaslarimizi yesil alanlarla iç içe yasamasini saglamaya gayret gösteriyoruz. Sosyal konutlarimizi bugüne kadar TOKI baskanligimiz eliyle 1 milyon 100 bin konutu yaptik ve vatandasimiza teslim ettik. Dünyada esi benzeri olmayan bir projedir bu. 20 yilda gidin, bakin hiçbir ülke vatandasina, milletine, dar gelirli vatandasina 20 yilda 1 milyon 100 bin konut yapip teslim edememistir. Türkiye Cumhurbaskanimizin liderliginde bunun en önemli örnegini iste bu 20 yillik süreçte göstermistir. Vatandaslarimizdan gelen talep dogrultusunda da cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini önümüzdeki ay itibariyle açiklayacagiz. Gerek altyapili arsa ile gerek yapacagimiz sosyal konutlarla gerekse sehirlerimizde istihdami, üretimi yatirimi artiracak sanayi alanlariyla birlikte bu projeyi müjdeleyecegiz. 2023’e giderken ayni 20 yildir yapmis oldugumuz gibi yeni projelerimizi sehirlerimize, vatandasimiza kazandiracagiz. Vatandasimizda kira öder gibi taksitlerini ödemek suretiyle ev sahibi olabilecekler” ifadelerini kullandi.

“Avrupa’da birinci dünyada ikinci ülke konumundayiz”

Türk-Is’in 70’inci yil dönümü kutlamalari çerçevesinde 980 bin metrekarelik alan 70 bin fidan dikildiginin altini çizen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, sözlerine söyle devam etti:

“Bu çorak arazide aslinda tüm Ankaralilarin burada gelip insallah yillar sonra bu agaçlarin gölgesinde dinlenebilecegi, eglenebilecegi bir alani toprakla agaçlarimizi bulusturmus oluyoruz. Bu çerçevede yapmis oldugumuz bu is aslinda ecdadimizin bize emanet ettigi sehirleri daha da yesil daha da güzel hale getirebilmek adina yapmis oldugumuz mücadelenin bir parçasidir. Bugün Soma’da sehit olan isçi kardesimizin esiyle birlikte topraga verdigimiz bu fidanlar insallah yillar sonra çocuklarimizin, gelecek nesillerimizin yapraklarinin gölgesinde dinlenebilecegi, huzurla vakit geçirebilecegi alanlara dönüsecek. Biz bu çerçevede Cumhurbaskanimizin liderliginde gerçekten çok önemli bir mücadele veriyoruz. Türkiye’mizin hemen hemen her yerinde yesil alanlarimizin sayisini, miktarini artiriyoruz. Ve bu çerçevede dikmis oldugumuz fidanlarla koruma alanlarinin sayisini ve miktarini artirmakla birlikte Avrupa’da birinci dünyada ikinci ülke konumundayiz. Bu çok önemli bir durustur. Çevreye ne kadar sevdali bir lidere sahip oldugumuzu da aslinda bu tablo net bir sekilde ortaya koymaktadir.”

Bakan Kurum, programin sonunda fidan dikmeye gelen sendikali isçilerle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA