Mimari Tasarim Ve Uygulamada Iklimlendirmenin Önemi Diyarbakir'da Anlatildi

Diyarbakir’da ikincisi düzenlenen ‘Mimari Tasarimlarda ve Uygulamalarda Iklimlendirmenin Konferansi’, Midea Türkiye Distribütörü Hausluft ile Ozer Group’un ortak çalismasiyla gerçeklesti.

Mimari Tasarim Ve Uygulamada Iklimlendirmenin Önemi Diyarbakir'da Anlatildi
Bu yil Diyarbakir’da ikincisi düzenlenen bulusma, Midea MBT adina Avrupa sorumlusu Samuel Shen, Midea Türkiye Distribütörü Hausluft A.S. ve Hausluft Diyarbakir is ortagi Ozer Group’un ortak istiraki ile gerçeklesti. Mimari tasarimlarda iklimlendirmenin önemi ve iklimlendirme ve klima sistemlerindeki güncel gelismeleri bölge mimar ve yatirimcilariyla paylasilip, iklim krizinde iklimlendirmenin önemine vurgu yapildi. Bir otelde düzenlenen etkinlige Hausluft Genel Müdürü Hasan Sögüt, Türkiye Satis Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Ertan Keskin ve Güneydogu Bölge Müdürü Halil Ibrahim Topaçli, Ozer Group kurucu ortagi Ihsan Özpinar ve Erdal Ece, birçok mimar, is insanlari ve davetliler katildi.



“Temiz bir dünya için ilk adimimizi Diyarbakir’dan attik”

Hausluft Genel Müdürü Hasan Sögüt, küresel iklim krizleriyle ilgili çalismalara devam ettiklerini çözüm odakli projeler hazirladiklarini kaydederek temiz bir dünya için ilk adimi Diyarbakir’dan attiklarini vurguladi. Sögüt, “Daha önce distribütörlük yapiyorduk, sektöre girisimizde 2009 yilinda Diyarbakir’da Osmanogullari olarak basladi.

Firmanin bölgede hizla büyümesi bize yeni kapilar açti, hayalimiz vardi neden bölgenin ve ülkemizin güzel bir markasi olamasin diye. Bununla beraber kendi markamizi olusturarak Istanbul’a gitme gereksinimi olustur, sadece Diyarbakir firmasi degil de tüm dünyaya açilmak istiyorduk. Ozer Group’la birlikte burada küresel iklim krizinden dolayi etkinlik yapmak istedik. Mimarlarla beraber bir araya gelerek daha konforlu yasam alanlarini nasil olusturabiliriz onu konusacagiz. Küresel iklim krizi de su anda dünyanin baslica sorunlarindan bir tanesi, bizlerin de bunlara karsi duyarsiz kalmasi mümkün degil. Bugün Diyarbakir’da yapmis oldugumuz bu birlikteliklerden dolayi, kendi sehrimizde bunu yapmaktan mutlulugunu yasiyoruz. Organizasyonumuzu da Diyarbakir’dan baslattik insallah tüm Türkiye’de ayni organizasyonumuzu devam ettirecegiz. Temiz bir dünya için ilk adimimizi Diyarbakir’dan atmis bulunmaktayiz” dedi.



“Daha yesil binalar ve karbon salinimi az alanlar için çabaliyoruz”

Ozer Group Kurucu Ortagi ve Makine Mühendisi Ihsan Özpinar, dünyanin odak noktasi haline gelen iklim krizinin bölge minimize etmek için i çalismalar baslattiklarini söyledi.

Özpinar, “Iklim kriziyle alakali biz bu toplantiyi gerçeklestirdik, buraya mimarlar ve bölgedeki is insanlarini davet ettik. Iklimlendirmenin mimari tasarimdaki önemini vurgulamak istedik. Bu gecedeki ana temamiz bu. Dünya liderleri iklim krizleriyle alakali sürekli sempozyumlar yapmaktalar. Bizde bu konuya Dogu ve Güneydoguda parmak basmak için bu programi düzenledik. Daha yesil binalar ve karbon salinimin az yerler nasil yapabilir diye mimarlarimiza, bölgedeki önemli is insanlarimiza bir sunum yapmak için toplandik” diye konustu.

Kaynak: İHA