Alanya'da 2 Bin Kisilik KYK Yurdu Yapiliyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya’da ögrenci yurt kapasitesinin yüzde yüz artigini müjdeledi. Rektör Kalan, gelecek yil yapilip hizmete girecek yeni yurt binasi ile birlikte bu artisin devam edecegini söyledi.

Alanya'da  2 Bin Kisilik KYK Yurdu Yapiliyor
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan ve beraberindeki heyet ALKÜ Kestel Yerleskesinde çevre ve altyapi düzenlemeleri ile son asamaya gelen ve 2022-2023 ögretim yilinda hizmete girecek olan 2 bin kisilik Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurt insaatinda incelemelerde bulundu.

Yeni yurt alani için yer tahsisi yapildi

2022-2023 Ögretim Yilinda hizmete girmesiyle ALKÜ’lü ögrencilerin konaklama sorununu en aza indirilmesi için büyük bir özveriyle çalistiklarini ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, "Alanya Belediye Baskanimiz Adem Murat Yücel, Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Yavuz Gürhan ve kurum müdürlerimizle KYK yurdunda inceleme yapmak için bir araya geldik. KYK yurdu hizmete girmek için gün sayiyor. Su anda çevre ve altyapi çalismalari devam ediyor. 2 bin kisilik bu yurdun hizmete girmesiyle Alanya’daki yurt kapasitesi yüzde yüz artmis olacak. Yaklasik 4 bin ögrencinin faydalanacagi KYK yurtlarinin yani sira apart otelleri de devreye alarak, ögrencilerimizin konforlu ve huzurlu bir sekilde egitim hayatlarini sürdürmeleri için akademik yil baslamadan son hazirliklarimizi ivedi olarak yapiyoruz. Sunu da belirtmek isterim ki, yine Kestel Yerleskemiz içerisine gelecek yil yapilacak yurt binasi için 15 dönüm yer tahsisi yapildi. Burada yapilacak yurt binasiyla birlikte ögrencilerimiz daha da rahat edecek. Öte yandan ALKÜ yönetimi olarak KYK Genel Müdürlügü ile de görüsmelerimiz çerçevesinde Cikcilli Yerleskesinde de 2 bin kisilik yurt için mutabakata vardik. Üniversite olarak ögrencilerimizin konaklama ihtiyaci için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA