Yuvasindan Düsen Yavru Atmacalara Sahip Çikti, Ekiplere Teslim Etti

Sivas’ta bir vatandas, yuvadan düsen iki yavru atmacaya sahip çikarak ekiplere teslim etti.

Yuvasindan Düsen Yavru Atmacalara Sahip Çikti, Ekiplere Teslim Etti
Bahçe mobilyasi satan bir is yerinde çalisan Sinan Akyazgan, is yerinin üzerinde bulunan binanin çati kismindaki atmaca yuvasindan 2 yavru düstügünü fark etti. Yavrulari düstügü yerden alarak is yerinde muhafaza eden Yazgan ekiplere haber verdi. Yavru atmacalari olay yerine gelen Sivas Doga Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim eden Yazgan, 5 yildir burada yuva oldugunu ancak ilk kez yavrularin düstügünü söyledi.



“Kedilere, köpeklere yem olmasin diye aldim”

Her sene is yerinin üzerindeki binaya yuva yapan atmacadan bahseden Sinan Yazgan, “Biz burada esnafiz, bahçe mobilyalari satiyoruz. Bu halk arasinda kerkenez dedigimiz, diger adi atmaca olan kuslar bizde 5 yildir misafir. Her sene buraya gelip yuvasini yapar. 4 katli bir binanin çati kisminda bulunan su borusunun üzerine yuva yapiyorlar her sene. Toplam 5 kardes olan atmacalarin 2 tanesi düstü. Ben de bunlari kedilere, köpeklere yem olmasin diye aldim” dedi.



“Bu seneki yavrular biraz acemi çikti”

Ilk kez yuvadan düsen bir atmaca gördügünü söyleyen Yazgan, “Doga koruma ekiplerine de haber verdik. Bunlar su an uçacak zamanda degiller, uçma arifesinde olduklari için zayif durumdalar su an. Bunlar yabani bir hayvan türüdür ve gerçekten çok güzel bir hayvan. Biz bu hayvanlari çok seviyoruz. Bunlar yabani av hayvani olduklari için yilan, fare, böcek türleriyle beslenen bir hayvan. Biz bu tür hayvanlari buldukça yuvalarina yakin bir noktaya birakip bunlarin beslenmelerine de imkan sagliyoruz. Anneleri her sene 3 yavru 4 yavru bazen 5 yavru yapiyor. Bu seneki yavrular biraz acemi çikti. Çünkü diger yavrularda hiç rastlamadik yuvadan düsmediler. Uçma egitimlerini cam kenarlarinda aliyorlar. Ama bu sene ikisi maalesef yerde geziyordu, diger hayvanlar da etrafinda geziyordu. Ben de zarar görmemeleri için aldim” dedi.

Kaynak: İHA