Gaziosmanpasa 'En Güzel Balkon'unu Seçti

Gaziosmanpasa’da "En Güzel Balkon" yarismasi düzenlendi. Rengarenk çiçekler, küçük meyve agaçlari ile süslenerek görücüye çikan balkonlardan birinciye tam altin hediye edildi.

Gaziosmanpasa 'En Güzel Balkon'unu Seçti
Gaziosmanpasa Belediyesi tarafindan 4’üncüsü düzenlenen "En Güzel Balkon" yarismasinda ödüller sahiplerini buldu.

Birinci yarismaciya tam altin, ikinci yarismaciya yarim altin, üçüncü yarismaciya ise çeyrek altin verildi.

59 vatandas, katildigi yarismada rengarenk çiçeklerle süsledikleri balkonlariyla birbirleri ile yaristi.

Gaziosmanpasa Meydani’nda düzenlenen etkinlikte dereceye giren balkon sahipleri, ödüllerini Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta’nin elinden aldi.

"Hepimizin hayali yesilliklerde yasamak"

Herkesin hayalinin yesilliklerde yasamak oldugunu ve bu etkinligi yayginlastirmak istediklerini ifade eden Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, "Hepimizin çok arzu ettigi hepimizin hayali oldugu yesilliklerde yasamak. Yesil balkona sahip olmak. Çiçekler arasinda hayat sürdürmek. Bu anlamda önemli oldugu için bu farkindaligi herkesle paylasmak için dört yildir geleneksel hale getirdigimiz en güzel balkon yarismasini bu yetkiyle sizlerle birlikte icra ediyoruz. Bu sene 59 tane yarismacimiz katildi.

Bu çevre hepimizin. Çevre canlilariyla güzel. Eger çevreyi biz güzel sekilde bize emanet edildigi gibi gelecek nesillere birakmak istiyorsak ki bu asli görevimiz. Bunu yasamin her noktasinda canli ve aktif tutmamiz lazim" diye konustu.



"Pandemide basladim çiçek bakmaya"

Çiçek bakmaya pandemide basladigini dile getiren yarismaci Asli Okuyan, "Ben pandemide basladim çiçek bakmaya. Pandemi sürecinde evde uzun bir süre kalinca dogayi evime getirmek istedim. Açikçasi bu güzelligin içinde oturmak bana çok keyif verdi. Yarismadan da haberdar olunca bu kadar emek bu kadar sevgiyle yapmis oldugum güzelligi neden paylasmayayim. Aslinda hiçbir temennim yoktu. Bir dereceye girer miyim girmez miyim çok emin degildim. Olursa da tabi ki bu emegin karsiliginda böyle bir dereceye girmis olmak mutluluk verir" seklinde konustu.



"Dogayi sevdigimiz için böyle bir teras yaptik"

Dogayi sevdigi için terasini çiçeklerle süsledigini söyleyen Hakan Ceylan, "Aslinda küçüklügümüzden beri ailemizden hem hayvan hem doga sevgisini ögrenmisiz. Dogayi da çok sevdigimiz için böyle bir teras yaptik. Çesit çesit çiçekler koyarak burayi güzellestirdik. Pandemi zamaninda da 2 yilimiz burada geçti. Arkadaslarimiz da komsularimiz da bu alani çok seviyor. Burada farkli farkli çiçekler var. Sardunyalar, zambaklar. Bakimi çok zor olmuyor. Düzenli olarak suladiginiz zaman kuruyan yapraklarini temizlediginizde zor olmuyor" dedi.



"Yarismaya arkadasimin tavsiyesiyle katildim"

Yarismaya arkadasinin tavsiyesi üzerine katildigini belirten Tuba Çaliskan ise, "Bu yarismaya arkadasimin tavsiyesiyle katildim. Ilk önce çok tereddütte kaldim. Yapabilir miyim nasil bir süreçten geçecegim diye tereddüt ettim. Sonra baska bir arkadasim daha katilmami söyledi.

Böylelikle katilmis oldum. Çiçek bakmaya ilk önce bir arkadasimin hediye ettigi çiçekle basladim. Sonra saksi almaya basladim. Gittigim yerlerde çiçek bakmaya basladim. Kizim da eslik etti onunla birlikte seçtik bütün çiçekleri. Derken birden balkonumuzu botanik bahçesine çevirdik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA