Beyoglu'nda Yapilan Denetimde 37 Bin 659 TL Ceza Uygulandi; 3 Korsan Taksi Yakalandi

Istanbul’da kurulan çok sayida denetim noktasinda korsan taksi, abarti egzoz, modifiyeli araç ve motosikletlere yönelik denetim yapildi. Beyoglu’nda yapilan denetimde 37 bin 659 TL para cezasi uygulanirken 3 korsan taksi yakalandi.

Beyoglu'nda Yapilan Denetimde 37 Bin 659 TL Ceza Uygulandi; 3 Korsan Taksi Yakalandi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü Sivil Trafik Ekipler Amirligi ekipleri Istanbul’un farkli noktalarinda kurulan denetim noktalarinda korsan taksi, abarti egzozu, modifiyeli araç ve motosikletlere yönelik denetim gerçeklestirdi.

Beyoglu Sishane’de gerçeklesen denetimde durdurulan araçlarin ve motosikletlerin motor ve egzozlari kontrol edilerek, herhangi bir abarti egzoz sistemi ya da modifiyenin mevcut olup olmadigina detayli sekilde bakildi. Denetimler sirasinda sürücülerin ehliyet ve ruhsatlari da kontrol edilirken, korsan taksi olup olmadigi konusunda detayli inceleme yapildi.

30 bin 691 TL para cezasi kesildi.

Uygulama noktasinda durdurulan 34 FK 3355, 34 EPH 654 ve 77 AH 962 plakali 3 otomobilin korsan taksi oldugu ortaya çikti. Korsan tasimacilik yapan 3 araca toplam 28 bin 875 TL para cezasi uygulandi. Soförlere ise bin 821 TL toplamda ise 30 bin 691 TL para cezasi kesildi. Araçlar ise baglanarak emniyet otoparkina çekildi.

Abarti egzozu takili olan 34 HT 2525 plakali otomobile bin 824 TL idari para cezasi uygulandi.

Denetim noktasinda durulan bir motosikletli sürücünün ehliyeti olmadigi ortaya çikti. Motosikleti baglanan sürücüye 3 bin 600 TL idari para cezasi uygulandi.

Bezle plakayi kapatan kurye polisin gözünden kaçmadi

Plakanin üzerini bezle kapatan motosikletli kurye denetim noktasinda yakayi ele verdi. Kuryeye plakayi görünür hâlde tutmadigi için 750 TL para cezasi uygulandi. Ayni zamanda kask da takmayan kuryeye kask takmadigi için de 196 TL idari para cezasi kesildi.

Ayni zamanda denetim noktasinda durdurulan bir otomobile cam filmi yaptirmaktan dolayi 427 TL, baska bir otomobile ise plakayi farkli bir yere monta etmek 166 TL idari para cezasi uygulandi.

Öte yandan denetimlerin siklikla devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA