Vedat Günyol 7. Deneme Yarismasi Için Basvuru Süreci Basladi

Kartal Belediyesi tarafindan yazar Vedat Günyol anisina düzenlenen deneme yarismasinin 7’ncisi için basvuru süreci basladi.

Vedat Günyol 7. Deneme Yarismasi Için Basvuru Süreci Basladi


Kartal Belediyesi, çevirmen, elestirmen, ögretmen, yayinci ve yazar Vedat Günyol anisina düzenledigi deneme yarismasinin 7’ncisini gerçeklestiriyor. Basta edebiyat alanina giren sorunlar olmak üzere toplumsal yasam içinde insani ilgilendiren hemen her konuya egilen “Yazarlarin Cumhurbaskani” Vedat Günyol’u gelecek kusaklara tanitmak ve deneme alanindaki çalismalari desteklemek amaciyla düzenlenen "Vedat Günyol Deneme Yarismasi" tüm yazarlari bekliyor.

Türkiye Yazarlar Sendikasi, Kirmizi Kedi Yayinevi, Cumhuriyet Gazetesi, P.E.N ve Istanbul Atatürk Lisesi Mezunlari Vakfi’nin da destek verdigi "Vedat Günyol Deneme Yarismasi"na katilmak isteyen yazarlar için baslayan basvuru süreci, 11 Kasim 2022’de sona erecek.

Adaylar, farkli alan ve konularda, deneme tarzinda yazilmis, yayimlanmis veya yayimlanmamis ise en az 30 sayfa Türkçe olarak yazilmis çalismalariyla yarismaya katilabilecek. Adem Uçar, Adnan Özyalçiner, Arif Kizilyalin, Celal Ülgen, Hakan Unutmaz, Halil Ibrahim Özcan, Hürriyet Yasar, Hüseyin Köse, Mazlum Çetinkaya, Rengin Cemiloglu, Tahir Silkan ve Ugur Kökden’in Seçici Kurul’da yer aldigi yarismada ödül alan eser, bir kitap olabilecek hacim ve biçimde olmasi halinde yayimlanacak ve birinci olan yazar 10 bin TL ile ödüllendirilecek. Ayrica Jüri Özel Ödülü 5 bin TL ve Genç Deneme Yazari Ödülü olan 5 bin TL de sahiplerini bulacak. Ödüller düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.
Kaynak: İHA