Mersin'deki 'Temizleme' Operasyonunda 4 Tutuklama

İçel’de PKK/KCK/PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine yönelik düzenlenen ’Temizleme’ adli operasyonda gözaltina alinan 21 kisiden aralarinda HDP Il Baskani Bedriye Kus ile HDP’li 4 belediye meclis üyesinin de bulundugu 17 kisi serbest birakilirken, 4 kisi tutuklandi.

Mersin'deki 'Temizleme' Operasyonunda 4 Tutuklama
İçel Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekiplerince terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin desifre edilmesi amaciyla yapilan çalismada terör örgütüyle baglantisi olan, örgütü, mensuplarini, eylem ve faaliyetlerini öven ve eyleme katilan kisilerin de aralarinda bulundugu 31 kisinin yakalanmasi için operasyon düzenlendi.

Dün sabah ’Temizleme’ adiyla düzenlenen operasyonda, aralarinda HDP İçel Il Baskani Bedriye Kus, HDP’li Akdeniz Belediye Meclis üyeleri Nevzat Baran, Ali Tanriverdi, Nuriye Arslan ile Mehmet Bitkin’in de bulundugu 21 kisi gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan bu sabah mahkemeye sevk edilen süphelilerden aralarinda HDP Il Baskani Bedriye Kus ile HDP’li 4 belediye meclis üyesinin de bulundugu 17 kisi serbest birakilirken, S.E., M.D., H.M. ve N.Ü. tutuklandi.
Kaynak: İHA