Istanbul Merkezli 3 Ilde PKK Operasyonu

Istanbul merkezli 3 ilde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, örgüte eleman kazandirdigi ileri sürülen çok sayida süphelinin yakalandigi bildirildi.

Istanbul Merkezli 3 Ilde PKK Operasyonu
Alinan bilgilere göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nin faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik yeni bir çalisma daha gerçeklestirdi.

Yürütülen sorusturma çerçevesinde örgütün Istanbul’daki gençlik yapilanmasi DGH içerisinde faaliyet gösteren ve burada bulunan sözde deger aileleriyle görüserek terör örgütüne yardimci gençleri bir araya getiren bazi süpheliler belirlendi. Örgüte eleman kazandirma çalismalari yürüttügü tespit edilen ve kazandirdiklari bu kisileri PKK/KCK’nin kirsal kadrosuna katilim saglamaya çalistiklari belirlenen 10 süphelinin yakalanmasi için bu sabah Istanbul’da 8 ilçedeki 10 adreste ve Van ile Mugla’da 2 farkli adreste es zamanli operasyon baslatildi. Örgüte yönelik toplam 12 adreste gerçeklestirilen büyük çapli operasyonda, aranan süphelilerin büyük bir kisminin yakalandigi bildirildi.

Yakalanan zanlilar sorgulanmak üzere Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügüne getirildi.

Kaynak: İHA