Yilmaz Açiklamasi 'Yangin Gözetleme Kuleleri Göz Bebegimiz'

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, Adana’da 45 yangin gözetleme kulesinin 28’inde kamerali sistem ile ormanlarin canli olarak izlendigini söyledi.

Yilmaz Açiklamasi  'Yangin Gözetleme Kuleleri Göz Bebegimiz'
AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, Pozanti Orman Isletme Müdürlügü, Akdag Yangin Gözetleme Kulesinde incelemelerde bulunarak Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz’dan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, orman yanginlari açisindan hassas olan bu dönemde tüm vatandaslardan duyarli olmalarini isteyerek, “Küresel isinma nedeniyle orman yanginlari riski her geçen yil daha da artiyor. Yagislarin ve nemin azalmasi, sicakliklarin artmasi orman yangini riskini arttiriyor. Adana Orman Bölge Müdürlügü olarak bizler 7/24 görevimizin basinda teyakkuz halindeyiz. Ormanlarimizi sürekli izleyerek meteorolojik hava sartlarina göre günlük olarak tedbirlerimizi daha da üst seviyeye çikartarak, muhtemel orman yanginlarinin önüne geçmeye çalisiyoruz. Erken müdahale orman yanginlarinin büyümeden kontrol altina alinmasinda çok önemli. Bu yüzden yangin gözetleme kulelerimiz bizim göz bebegimiz. Adana’da 45 yangin gözetleme kulemizin 28’i kamerali sistem ile canli olarak izleniyor. Burada görev yapan personelimiz muhtemel orman yanginlarina karsi ormanlarimizi sürekli izliyor ve kontrol ediyorlar" dedi.

Milletvekili Zenbilci ise incelemeler esnasinda gözetleme kulesinde görevli personel ile görüserek yesil vatani korumak için canlarini ortaya koyarak mücadele eden ormanin kahramanlarina tesekkür etti.
Kaynak: İHA