CHP Genel Baskan Yardimcisi Ilgezdi'nin Iddialarina Burdur Valiliginden Cevap

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gamze Akkus Ilgezdi’nin Burdur Devlet Hastanesi’nde anjiyo ünitesi olmadigi için hastalarin Isparta’ya sevk edildigi ve yolda yasamini yitirebildigi iddiasi üzerine Burdur Valiligi, mevcut hastanede 4 kardiyoloji uzmani oldugunu açikladi.

Türkiye genelindeki hastaneleri inceleyerek doktor yetersizligi ve bundan kaynakli kapanan bölümleri rapor haline getirdigini duyuran CHP Genel Baskan Yardimcisi Gamze Akkus Ilgezdi, Burdur Devlet Hastanesi’nde anjiyo ünitesi olmadigi için kalp krizi geçirenlere dilalti hapi verilip Isparta’ya sevk edildigini iddia etmisti. Ilgezdi, iddiasinda hastalarin, Isparta’ya ulasamadan yolda yasamini yitirebildigini belirtmisti. O iddialara Burdur Valiliginden yanit geldi.

Burdur Valiliginden yapilan açiklamada, “Bugün bazi basin yayin organlarinda yer alan ‘Burdur Devlet Hastanesi’nde Anjiografi Ünitesi Olmamasi Haberi’ üzerine asagidaki açiklamanin yapilmasi geregi hâsil olmustur” denildi.

“Burdur ve Bucak Devlet Hastanelerinde 4 kardiyoloji uzmani ile hizmet veriliyor”

Burdur’da kardiyoloji klinigi bulundugu ve 4 ayri kardiyoloji uzmani ile hizmet verildiginin altinin çizildigi açiklama, “Ilimizde kardiyoloji hastalarina, Burdur Devlet Hastanesinde mevcut Kardiyoloji Kliniginde ve yine Bucak Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kardiyoloji Kliniginde toplam 4 Kardiyoloji Uzmani ile hizmet verilmektedir. Kalp hastaliklari sikâyeti ile gelen hastalara modern tibbin gerektirdigi tüm ilaç tedavileri uygulanmakta olup, uygun vakalar yine Burdur Devlet Hastanesinde yer alan Koroner Yogun Bakim ünitesine yatirilarak tedavi edilmektedir” sözleriyle devam etti.

Hastanedeki cihazlar belirtildi

Devlet hastanesi bünyesinde yer alan cihazlara da deginilen açiklamada, “Burdur Devlet Hastanesi bünyesinde, 1 adet Eforlu Ekg Cihazi, 5 adet Ritim Holter, 13 adet Tansiyon Holter, 5 adet Ekokardiyografi Cihazi, 28 adet EKG, 23 adet Defibrilatör ile vatandaslarimiza hizmet verilmektedir” ifadeleri kullanildi.

Burdur’un bunlarin yani sira Saglik Bakanligi tarafindan yapilan anjiografi ünitesi planlamasina dahil edildigi hatirlatilan açiklamada, “Anjiografi ünitesi için gerekli tüm tibbi teçhizatin ödenegi bakanligimizca ayrilmistir. Söz konusu anjiografi ünitesi ruhsatlandirma mevzuati geregi özel olarak olusturulmus alanlarda konuslandirilacagindan dolayi bu planlama yapimi devam eden Yeni Burdur Devlet Hastanesi binasi içerisinde olacak sekilde çalismalari devam etmektedir” denildi.

“Etkin bir sevk sistemi uygulaniyor”

Burdur’un hali hazirda ülke nüfusuna göre en fazla acil saglik hizmetleri istasyonu ve ambulans sayisina sahip il oldugu ve etkin bir sevk sistemi uygulandiginin kaydedildigi açiklama, “Su an için anjiografi ihtiyaci olan vakalarimiz modern tibbin gerektirdigi tüm medikal tedaviler uygulandiktan sonra yaklasik 20 dakikalik sürede, 30 kilometre uzakliktaki kalp merkezine sevki saglanmaktadir” sözleri ile son buldu.
Kaynak: İHA