AK Parti'den 'Türkiye Çevre Ajansı' iddialarına yanıt... O ajans Emine Erdoğan'a ait değil!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hakkında 'Çevre Bakanlığı tarafından kurulan Türkiye Çevre Ajansı’nı Emine Erdoğan yönetecek' iddiaları ile ilgili AK Parti'den açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Orada kullandıkları argüman yanlış. O ajans Emine Erdoğan hanımefendiye bağlı değil. Emine hanımın inisiyatifi dünyadan takdir alıyor, Türkiye'de ise kara propoganda yapılıyor" dedi. Emine Erdoğan da daha önce "Bir kesim var. Bu ülke için ne yaparsanız yapın, ne kadar uğraşırsanız uğraşın; onlar yine aynı ahlaki sorunu yaratıyorlar. Değişmiyorlar" diye bir açıklamada bulunmuştu.

AK Parti'den 'Türkiye Çevre Ajansı' iddialarına yanıt...  O ajans Emine Erdoğan'a ait değil!
AK Parti'den 'Türkiye Çevre Ajansı' iddialarına yanıt...  O ajans Emine Erdoğan'a ait değil!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile ilgili 'Kıyılardaki ihaleler Emine Erdoğan'a bağlandı' ve 'Çevre Bakanlığı tarafından kurulan Türkiye Çevre Ajansı'nı Emine Erdoğan yönetecek' şeklinde asılsız iddialar bazı çevreler tarafından ortaya atılmıştı. Emine Erdoğan da bu konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde 'Bir kesim var. Bu ülke için ne yaparsanız yapın, ne kadar uğraşırsanız uğraşın; onlar yine aynı ahlaki sorunu yaratıyorlar. Değişmiyorlar' şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bugün gerçekleşen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Emine Erdoğan'ın çalışmaları dünya tarafından takdir alırken Türkiye'de kara propoganda yapıldığını belirtti.

'ÖNCE YALAN HABER, ARKASINDAN KARA PROPAGANDA ÜRETİLİYOR'

'Çevre ve iklim değişikliğiyle mücadeleye dönük çalışmalarıyla tanınan ve dünyanın takdirini kazanan Emine Erdoğan'a yönelik algı operasyonları yeniden söz konusu. Çevre Ajansının Emine Erdoğan'a bağlandığı ve ihalelerini hanımefendinin yönettiği iddia edildi. Sizce bu faaliyetleri yürütenler hanımefendiyi de hedefe alarak neyi amaçlıyor?' sorusu üzerine de Çelik, şöyle konuştu:

'Emine Erdoğan hanımefendinin çevre konularındaki öncülüğü, ortaya koyduğu inisiyatif sık aralıklarla Birleşmiş Milletler mekanizmaları başta olmak üzere çeşitli uluslararası örgütlerden ödül alıyor. Dolayısıyla bu, takdir edilmesi gereken ve muhakkak surette titizlikle sahiplenilmesi gereken bir şeydir. Bunların dünya için ne kadar kıymetli olduğunu dışarıdakiler biliyor; Emine Hanım'ın yürüttüğü faaliyetlerin dünyada da yaygınlaşması gerektiğini ifade ediyorlar bu ödül törenlerinde. Ama Türkiye'de maalesef sürekli olarak bir yalan haber üzerine bir kara propaganda devam ediyor. Önce yalan haber, arkasından kara propaganda üretiliyor.'

EMİNE ERDOĞAN'DAN ASILSIZ İDDİALARA YALANLAMA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 'Kıyılardaki ihaleler Emine Erdoğan'a bağlandı' ve 'Çevre Bakanlığı tarafından kurulan Türkiye Çevre Ajansı'nı Emine Erdoğan yönetecek' iddialarını yalanladı.

AK Parti'den 'Türkiye Çevre Ajansı' iddialarına yanıt...  O ajans Emine Erdoğan'a ait değil!

'YALAN OLDUĞUNU TEKZİP ETTİK'

Emine Erdoğan, 'Bilin ki bu bir ahlaki meseledir. Nasıl böyle düşünebilirler... Kurulan ajans, devletin resmi kurumu. Bana nasıl bağlı olabilir? Benim o ihalelerle ne ilgim olabilir? Devlet düzeninde böyle bir şey olabilir mi? Benim çevre için, çocuklarımızın geleceği için yaptıklarım ortada. Bunca şey yapıyorum. Sonra böyle bir ahlaki sorunla karşılaşıyorum... İnanın bu bir ahlaki meseledir. Yalan olduğunu tekzip ettik. Kararlar alındı.' dedi.

AK Parti'den 'Türkiye Çevre Ajansı' iddialarına yanıt...  O ajans Emine Erdoğan'a ait değil!

'YİNE AYNI AHLAKİ SORUN'

Hürriyet'ten Fatih Çekirge'nin yazısına göre Emine Erdoğan, 'Biliyorum. Bir kesim var. Bu ülke için ne yaparsanız yapın, ne kadar uğraşırsanız uğraşın; onlar yine aynı ahlaki sorunu yaratıyorlar. Değişmiyorlar' ifadelerini kullandı.

YALANCININ MUMU 'BİRGÜN YANDI!

Öte yandan 'Emine Erdoğan'a ihaleler için yetki' ve 'Müsilajdan Rant Alanı Yaratıyorlar' başlıklı yalan haberler için Birgün gazetesinde tekzip yayınlandı.