Hemseri Dernekleri Çadir Etkinlikleri Büyük Coskuyla Devam Ediyor

35. Uluslararasi Kültür Sanat Festivali çerçevesinde devam eden hemseri dernekleri çadir etkinliklerini ziyaret eden protokol üyeleri, Inegöl’ün ve Türkiye’nin en büyük zenginliginin sahip olunan birlik beraberlik duygusu olduguna vurgu yapti.

Hemseri Dernekleri Çadir Etkinlikleri Büyük Coskuyla Devam Ediyor
Inegöl Belediyesi’nin düzenledigi 35. Uluslararasi Kültür Sanat Festivali tüm hiziyla sürüyor. 8. Altin Mobilya Halk Danslari Yarismasi ile festivalin ilk bölümü sona ererken, hemseri dernekleri çadir etkinlikleri ise büyük bir coskuyla devam ediyor. 31 Temmuz’a kadar sürecek festivalde kültürlerin kaynastigi, birlik ve beraberlik duygusunun pekistirildigi Hikmet Sahin Kültür Parki kameriyeler bölgesindeki çadir etkinliklerinde her aksam birbirinden farkli eglencelerle Inegöllüler unutulmaz bir festival yasiyor.

Protokol üyeleri her aksam farkli derneklerin etkinlik çadirlarina ziyaretler gerçeklestiriyor. Bu çerçevede Kaymakam Eren Arslan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Inegöl Belediye Baskani Alper Taban ve AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Durmus Persembe aksami 4 dernege ziyarette bulundu. Yüzlerce vatandasin akin ettigi çadir etkinliklerinde sirasiyla, Abhaz Kültür Dernegi, Çerkes Adige Kültür Dernegi, Bayburtlular Dernegi ile Manav, Yörük, Muhacir Türkmen Boylari Dernekleri Federasyonu ziyaret edildi.

Kültürlerin yasatildigi çadir etkinliklerinde vatandaslara hitaben bir konusma yapan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Bugün Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve Kaymakamimizla birlikte festivalimizin vazgeçilmezleri hemseri derneklerimizin etkinlik çadirlarini ziyaret ediyoruz. Ben bizleri böylesine güzel ortamlarda agirladiginiz için tesekkür ediyorum. Yillardir süren tüm festivallerimizde derneklerimiz elinden gelen destegi gösterdiler. Burada yasatilmaya devam eden kültürlerimizin gelecek nesillere aktarilmasi lazim. Hemseri derneklerimizin de en önemli misyonlarindan biri bu. Tabi ayni zamanda birlik beraberlik, kardeslik gibi duygulari da arttiracagiz ancak gelenek ve göreneklerimizi de gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise, “Inegöl’de devam eden kültür sanat festivalinin hemseri dernekleri stantlarini ziyaret ediyoruz. Buraya deger katan, renk katan, Inegöl’ü Inegöl yapan tüm derneklerimize yürekten tesekkür ediyorum. Bu yil eskisinden daha renkli ve güzel bir festival olmus bu sene. Bunlar gerçekten büyük zenginlikler. Farkli kültürlerden de olsak, burada hepimiz rengini sehitlerimizin kanindan alan ay yildizli bayragimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin çatisi altindayiz. Bu bizim olmazsa olmazimiz. Ancak hepimizin atalarinin geldigi topraklar, ait oldugu yöreler var. Bunlarin hepsi birer zenginlik. Dilimiz, danslarimiz, lezzetlerimiz hepsi kültürümüzün önemli bir parçasi. Dernekçilik de bu manada kolay bir is degil. Bu nedenle emek ve katki sunan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

En büyük zenginligimizin ise birlik ve beraberlik olduguna dikkat çeken Baskan Aktas, “Biz 85 milyon nüfuslu çok güçlü bir ülkeyiz. Evet bizim madenlerimiz var, ihracatimiz var, dogalgaz bulduk, farkli zenginliklerimiz var. Ama bizim en büyük zenginligimiz bu birlik ve beraberligimiz. Abazasiyla, Çerkeziyle, Arnavutuyla, Gürcüsüyle, Bosnagiyla, Çorum, Yozgat, Mus, Bitlislisiyle hepimiz bu ay yildizli bayragin altinda bir ve beraberiz. Allah birligimizi bozmasin” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA