Baraj Sulari Altinda Kalacak Köyün Tasinacagi Yeni Merkezde Yapilan Konutlar Lüks Villalari Aratmadi

Artvin’de Yusufeli Baraji’nin yapimi sonrasi sular altinda kalacak olan 7 köyden biri olan Ishan köyünün 52 hanesinin tasinacagi konutlarin yapiminda sona gelindi. Lüks siteyi andiran köyde, yapilan konutlar lüks villalari animsatiyor.

Baraj Sulari Altinda Kalacak Köyün Tasinacagi Yeni Merkezde Yapilan Konutlar Lüks Villalari Aratmadi
Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapimi devam eden Yusufeli Baraji nedeniyle sular altinda kalacak olan ilçe merkezinin yani sira, 7 köyde baraj sularindan kismen etkileniyor. Temelden 275 metre yüksekligiyle Türkiye’nin birinci, dünyanin üçüncü en yüksek kemer baraji olacak Yusufeli Barajinda su tutma islemi öncesi 7 köyün tasinma islemleri için çalismalar devam ediyor.

Baraj sularindan 52 hanesi etkilenen Ishan köyünde çalismalar sona gelindi. Lüks villalari andiran köy evleri havadan görüntüledi. Genis kullanim alanlari ve baraj manzarali evler, sahiplerini beklerken, çevre düzenlemesinin ardindan konutlar hak sahiplerine verilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA