Spor Merkezini Soyan Hirsizin Rahatligi Kamerada

Samsun’da geceleyin spor merkezine girerek yaklasik 2 saat içeride kalan hirsizin rahatligi güvenlik kamerasina yansidi. Is yeri sahibi ise 32 bin 500 lira para, 82 bin lira degerinde 2’si altin kaplama 3 adet saat, yüzük, gümüs tespih ve giyim esyasi ile 3 adet laptop çalan hirsizin ifadesi alinip serbest birakilmasina tepki gösterdi.

Spor Merkezini Soyan Hirsizin Rahatligi Kamerada
Olay, Samsun’un Adalet Mahallesi’nde bulunan Osman Temel’e ait Olimpia Spor Merkezi’nde 23 Haziran gecesi saat 03.00 siralarinda meydana geldi. R.K. adli hirsiz spor merkezinin penceresine tirmanarak cami açip içeri girdi. Spor merkezinin 3 katini da dolasan hirsiz kilitli bazi odalarin kapilarin kilitlerini levye ile zorlayip açti. Çelik kasayi da açan hirsiz kasanin içinden 32 bin 500 lira para, 82 bin lira degerinde 2’si altin kaplama 3 adet saat, yüzük, gümüs tespih ve giyim esyasi ile 3 adet laptop bilgisayari çaldi. Hirsiz ayrica yaklasik 2 saat içeride kaldigi is yerinin kafe kisminda kendine yiyecek ve içecek alip keyif yapti.

Olay ani kamerada

Hirsizin elinde fener, sirtinda çaldiklarini koydugu sirt çantasi ile is yerinin içinde dolasmasi, kafeden yiyecek ve içecek almasi ve rahat hareketleri güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi.

Savcinin talimati dogrultusunda serbest birakildi

Olay oldugunda yurt disinda bulunan is yeri sahibi Osman Temel, Türkiye’ye dönünce solugu polis merkezinde aldi ve hirsizdan sikayetçi olup yakalanmasina istedi. Ilkadim Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alinan zanli R.K., Gazi Polis Merkezi’ne teslim edildi. Suçunu itiraf ettigi ögrenilen R.K., polis merkezinde ifadesi alindiktan sonra savcinin talimati dogrultusunda serbest birakildi.

“Adalet istiyoruz"

Hirsizin polis merkezinden serbest kalmasi üzerine is yeri sahibi Osman Temel olaya tepki göstererek adalet istedigini söyledi.

Osman Temel, "Hirsiz gece yarisi ofisimin kapisini kirip kasami açarak içerideki bir miktar para, altin saatler ve salona ait içinde müsteri bilgilerinin bulundugu 3 adet laptopu çaldi. Ardindan birkaç gün sonra polis onu yakaladi. Karakoldan ifadesi alinarak serbest birakilmis. Bu nasil bir sey, adaleti nasil bulacagiz, benim magduriyetim nasil karsilanacak? Aldigimiz duyumlara göre çaldigi bilgisayarlardan birini uyusturucu karsiliginda veren hirsiz, bugün elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyor. Bu kisinin tekrar bir yere girdiginde neler yapabilecegini siz düsünün" dedi.

Kaynak: İHA