Altin Karanfil Halk Danslari Yarismasi'nin Kazanani KKTC Oldu

Yalova Turizm Folklor Arastirma Gelistirme Gençlik ve Spor Kulübü Dernegince (TUFAG) bu yil 35’incisi düzenlenen Uluslararasi Halk Danslari Festivali, 23. Altin Karanfil Halk Danslari Yarismasi ile sona erdi.

Altin Karanfil Halk Danslari Yarismasi'nin Kazanani KKTC Oldu
Festival çerçevesinde Baris Manço Açik Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen Altin Karanfil Halk Danslari Yarismasi, renkli görüntülere sahne oldu. Her ülkeden bir temsilcinin jüri üyesi oldugu yarismaya Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC), Karadag, Kuzey Makedonya, Meksika ve Sirbistan’dan halk oyunlari ekipleri katildi.

Yarismada KKTC ekibi birinci, Meksika ikinci, Bulgaristan ise üçüncü oldu.

Otantik Kostüm Yarismasi’nin birinciligini ise Karadag elde etti. Gecede Ana Sponsor Karaderili Sirketler Grubu’na bagli Terma City Özel Ödülü ise Hindistan’in oldu.

Gecede ev sahibi oldugu için yarismaya katilmayan TUFAG ekibi de sahne aldi.

Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, Altin Karanfil birincisi KKTC ekibine kupasini takdim etti. Yarismada ikinci olan Meksika ödülü Termal Belediye Baskani Sinan Acar’dan alirken üçüncüye ise Bulgaristan’in kupasi Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Baskani Hüseyin Güler tarafindan teslim edildi. Otantik Kostüm kazanini Karadag plaketini Karaderili Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Karaderili’nin elinden aldi.

Hindistan’in Ana Sponsor Ödülünü ise Karaderili Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Orhan Karaderili verdi.

Etkinlik havai fisek gösterisiyle son buldu. Festivali Vali Muammer Erol, Il Genel Meclis Üyesi Hasan Soygüzel, Kültür ve Turizm Il Müdürü Seref Tali, Il Emniyet Müdürü Göksel Topaloglu da takip etti.
Kaynak: İHA