TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik Açiklamasi '3 Milyonun Üzerinde Küçükbas Hayvan Kurban Edildi'

Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, kurban bayrami sonrasinda küçükbas hayvan kurbanlik satislarina iliskin birtakim degerlendirmelerde bulundu.

TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik Açiklamasi '3 Milyonun Üzerinde Küçükbas Hayvan Kurban Edildi'
Genel Baskan Çelik, degerlendirmesinde ülke genelinde küçükbas hayvan olarak kesilen kurbanliklarin 3 milyonun üzerinde oldugunu belirterek “Kurban Bayraminin hem yetistiricilerimiz hem de vatandaslarimiz açisindan iyi geçtigini söyleyebiliriz. Geçen yil pandemi sartlarinda 2,8 milyon bas küçükbas hayvan kurban edilirken birliklerimizden almis oldugumuz bilgilere göre bu yil kesilen küçükbas kurbanlik sayisinin 3 milyonun üzerinde oldugunu tahmin ediyoruz. Bazi illerimizde küçükbas kurbanlik satislarinin geçen yila göre ayni seviyede kaldigini ancak birçok ilimizde artmis oldugunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum“ dedi.

Çelik, kurbanlik satis noktalarina nazaran küçükbas hayvancilik isletmelerinde kurbanlik satislarinin daha fazla yapildigini ifade ederek “Bayram boyunca kurbanlik satis noktalarinda yetistiricilerimiz kurbanliklarinin büyük bir bölümünü satmistir. Ancak bayram öncesinde küçükbas hayvan isletmelerindeki satislar çok daha fazla olmak suretiyle adeta tavan yapmistir. Kurban kesen vatandaslarimizin büyük çogunlugu bayramdan birkaç gün önce kendisine en yakin olan isletmelerden bütçelerinin imkân verdigi ölçüde kurbanliklarini görerek, seçerek satin almis ve bayramda kurbanliklarini keserek dini vazifelerini bayraminin ruhuna uygun olarak gerçeklestirmislerdir” ifadelerini kullandi.

Vatandaslarin bu bayram da küçükbas kurbanliklara daha çok ilgi gösterdiklerine isaret eden Çelik, “Geçmis yillarda oldugu gibi bu bayramda da vatandaslarimiz kurbanin sembolü olan koç basta olmak üzere küçükbas kurbanliklara daha fazla ilgi göstermislerdir. Sektör olarak küçükbasa yönelisten dolayi oldukça memnunuz. Dolayisiyla kurbanlikta küçükbasi tercih eden tüm vatandaslarimiza sektörümüz ve yetistiricilerimiz adina tesekkür ediyor, dini vecibesini yerine getirmek suretiyle kesmis olduklari kurbanlarin Allah Katinda kabul olmasini temenni ediyoruz“ degerlendirmesini yapti.

Genel Baskan Çelik, Et ve Süt Kurumunun elde kalan kurbanliklari satin aldigina da dikkat çekerek “Kurbanliklarini satis noktalarina getirip satislarini yapan ancak yine de ellerinde kalan hayvanlarini Et ve Süt Kurumu’nun satin almasini yetistiricilerimiz açisindan çok degerli bir hizmet olarak görüyoruz. Dolayisiyla destekleriyle her zaman yanimizda olan Bakanimiz Sayin Prof. Dr. Vahit Kirisci basta olmak üzere Et ve Süt Kurumumuza yetistiricilerimizi magdur etmedikleri ve destek olduklari için sektörümüz adina tesekkür ediyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA