Çesme'deki Otluk Alandaki Yangin Kontrol Altinda

Izmir’in Çesme ilçesi Ildir Mahallesinde çikan otluk alandaki yangin çok sayida itfaiye ekibinin müdahalesi ile kontrol altina alindi. Bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.

Yangin, dün saat 22.10 siralarinda Çesme ilçesine bagli Ildir Mahallesi’nde çikti. Evlere yakin noktada çikan yangin, rüzgarin da etkisiyle büyüdü. Alevleri gören vatandaslarin durumu bildirmesi üzerine bölgeye Izmir Orman Bölge Müdürlügüne bagli 5 arazöz, 3 ilk müdahale araci ve belediye ekiplerine ait çok sayida itfaiye aracinin yani sira TOMA araci sevk edildi. Yangin bölgesi yakinindaki 8 ev, 3 restoran ve 3 baraka tedbir amaçli bosaltilirken, alevler çok sayida itfaiye ekibinin müdahalesi ile kontrol altina alindi. Bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.

Öte yandan, sosyal medya hesabi üzerinden yanginin kontrol altina alindigini belirten Çesme Kaymakami Ünal Çakici, "Ara sira harlamalar oluyor, devaminda ekiplerimiz sogutuyor. O yüzden bu asamada bosalttigimiz evlerin dönüsüne bir süre daha izin vermeyecegiz" dedi.

Kaynak: İHA