14 Saattir Kayip Olan Rafet Ve Hakki Için Arama Çalismasi Sulama Kanalinda Yogunlasti

Denizli’nin Çivril ilçesinde kendilerinden 14 saattir haber alinamayan 9 yasindaki Rafet ve 11 yasindaki Hakki için yürütülen arama çalismalari sulama kanalinda yogunlastirildi.

14 Saattir Kayip Olan Rafet Ve Hakki Için Arama Çalismasi Sulama Kanalinda Yogunlasti


Çivril ilçesine bagli Kiralan Mahallesi’nde yasayan Rafet E. (9) ve Hakki B.’den (11) dün saat 15.00’ten bu yana haber alamayan aileleri, havanin kararmasiyla birlikte 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayarak kayip ihbarinda bulundu. Bölgeye sevk edilen AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri genis bir çalisma baslatti. Çocuklari en son gören kisiye ulasan ekipler, "Çocuklari kanala girmeye çalisirken fark edip uzaklastirdim" beyani üzerine çalismalarini sulama kanalinda yogunlastirdi.

Kanalda insan zinciri olusturan sualti arama kurtarma ekipleri, çocuklarin en son görüldügü noktadan baslayarak güzergahi didik didik taradi. Kanallda yürütülen çalismalarla eszamanli olarak AFAD ekiplerinin yani sira basta TRAC olmak üzere diger gönüllü kuruluslarin da katilimiyla çocuklarin evleri ve çevresindeki genis arazide aramalar gerçeklestirdi.

Çivril Kaymakami Turan Sogukoluk’un da bizzat yerinden takip ettigi arama çalismalari, çocuklarin serinlemek için girebilecegi düsünceyle sulama kanalinda yogunlastirildi. Araliksiz olarak sürdürülen çalismalarda henüz bir sonuca ulasilamazken, ailelerin 24 saatlik endiseli bekleyisi sürüyor.
Kaynak: İHA