YKS'de AYT Esit Agirlik Birincisi Selin Açiklamasi 'Birinciligi Beklemiyordum, Çok Mutluyum'
Yüksek Ögretim Kurumlari Sinavi, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 559, 254 puanla esit agirlik birincisi olan Izmir Atatürk Lisesi ögrencisi Selin Asikiraz, sinav öncesinde iddiali oldugunu ancak birinciligi beklemedigini söyledi. Selin Asikiraz, çok mutlu oldugunu belirterek, Bogaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü tercih edecegini ifade etti.

"Ilk 15’e girmeyi bekliyordum ama birincilik beklemiyordum"
Sinava 11. siniftan itibaren karantina döneminde hazirlanmaya basladigini ifade eden Selin Asikiraz, “Hazirlik sürecim yogun geçti. Bu yil da devam ettim, dersaneye de gidiyordum. Iddialiydim ama hiç birinci de olmamistim. Sinav geçen yil göre daha kolaydi. Sözel bölümü zordu. Ilk 15’e girmeyi bekliyordum ama birincilik beklemiyordum. Sonucu görünce sasirdim ve mutlu oldum. TYT Türkçe Testinde 1 ve Fen Bilgisi Testinde 2 yanlisim var. Sosyal Bilgiler ve Matematik Testinin tamamini dogru yaptim. Bogaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü tercih edecegim. Sinava girecek arkadaslara TYT’den sonra internette yayinlanan çözüm videolarina takilmamalari. Ben o hatayi yaptim, moralim bozuldu ama ondan sonra ögretmenlerimle yanlis olabilecegi ile ilgili konustum. Nitekim o videolardaki çözümler yanlismis” dedi.
Selin Asikiraz’in annesi Sermin Asikiraz ve babasi Serdar Asikiraz ise kizlarinin okul hayati boyunca düzenli çalisan bir ögrenci oldugunu belirterek, kizlarinin birinciligi elde ettigini ögrenmeleriyle berabere büyük bir mutluluk yasadiklarini söyledi.
“Bunun arkasinda büyük bir emek ve çaba var”
Izmir Atatürk Lisesi Okul Müdürü Ahmet Yilmaz da sinava giren bütün ögrencileri tebrik ederek, “Siralama önemli ama ondan daha önemli seyler var. O da ülke, insanlik sevgisi ve gelecege dönük faydali planlarin olmasi. Ögrencilerimizi bu bakis açisiyla yetistirmeye çalisiyoruz. Selin de bu özellikleri tasiyan basarili bir ögrencimiz. Ögretmenleriyle konustugumuzdan ondan bir derece bekliyorduk ama bunun birincilik olmasi bizlere bambaska bir mutluluk verdi. Emegi geçen ögretmenlerini, ailesini ve herkesi kutluyorum. Bunun arkasinda büyük bir emek ve çaba var” ifadelerini kullandi.
