Vatandaslar O Karanlik Geceyi Anlatti Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizin Çagrisiyla Meydanlara Indik'

FETÖ silahli terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki darbe girisiminin 6’nci yil dönümünde demokrasi nöbeti tutan Kirikkaleli vatandaslar o karanlik geceyi anlatarak, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi üzerine meydanlara indik" dedi.

Vatandaslar O Karanlik Geceyi Anlatti Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizin Çagrisiyla Meydanlara Indik'


Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda meydanlara ilk inen sehir Kirikkale’de, vatandaslar ellerinde Türk bayraklariyla yeniden demokrasi tuttu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla vatandaslar aksam saatlerinden itibaren meydanlari doldurdu. FETÖ’nün hain darbe girisiminin 6’nci yil dönümünde o karanlik geceyi anlatan vatandaslar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in televizyon ekranlarindan yaptigi çagri üzerine meydanlara indiklerini söyledi.



Valilik koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri Kirikkale Belediyesi Mehter Takimi’nin seslendirdigi marslarla devam etti. Vali Bülent Tekbiyikoglu, Belediye Baskani Mehmet Saygili, Garnizon ve Mühimmat Komutani Tuggeneral Mehmet Ali Durmus, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Il Jandarma Komutani Albay Baris Cücen, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kurulu temsilcileri ve çok sayida vatandas, mehter takimi esliginde yürüyüs yapti. Ellerinde Türk bayraklariyla sloganlar atarak yürüyen kalabalik, tekrar meydanda toplandi. Kur’an-i Kerim’in okunmasi ve dualarin edilmesinin ardindan Vali Tekbiyikoglu ve Baskan Saygili vatandaslara seslendi.

"Kirikkaleli hemserilerimizin de çok önemli emekleri vardir"

Cumhurbaskani Erdogan’in çagrisiyla milyonlarca vatandasin meydanlara ve hava limanlarina kostugunu anlatan Vali Tekbiyikoglu, "O gece Sayin Cumhurbaskanimizin da çagrisiyla milyonlar meydanlara hava limanlarina kosmus, hainlere karsi vücutlarini kalkan etmistir. Gecenin sonunda 251 vatandasimiz sehit olarak peygamberimize komsu oldu. 2 bin 196 vatandasimiz ise gazilikle sereflenmistir. Bu destanin tarih sayfasina yazilmasinda Kirikkaleli hemserilerimizin de çok önemli emekleri vardir. O karanlik gecede meydana ilk inen sehir Kirikkale’dir. Kirikkaleli hemserilerimiz darbe girisiminin haberini alir almaz sehir meydanlarina akin etmis. Ayni zaman da darbe girisimine karsi koymak için buradan araçlariyla otobüsleriyle Ankara’ya intikal edip kritik yerleri doldurmustur" dedi.



"Bu meydani insan almiyordu"

15 Temmuz gecesinde meydanlara ilk inen sehrin Kirikkale oldugunu hatirlatan Baskan Saygili, "Cumhurbaskanimiz ekranlara çikmadan önce muhtemelen saat 11 civariydi, bu meydani insan almiyordu. Meydanlara inen ilk sehir Kirikkale’dir. Tipki nüfusuna göre en fazla sehit veren sehir oldugu gibi" seklinde konustu.



"Bu vatan öyle sokakta bulunmadi"

Haci Mustafa Içli, "Abdest aldim meydana geldim. Cumhurbaskanimiz ’evinize gidin’ diyene kadar sabah günesin dogusuna kadar burada meydana bekledim. Bu vatan öyle sokakta bulunmadi. 3,5 soysuza teslim edilecek kadar öyle ucuz degil" ifadesini kullandi.

"Cumhurbaskanimizin arkasindayiz"

Tek basina meydana indigini ifade eden Hatice Keser, "O gün erkenden Cumhurbaskanimiz konusurken ’bütün milletim sokaga’ dedigi anda yalniz basima meydana geldim. Esim önde ben arkada. Tam bir ay meydani bekledik. Hala da bekliyoruz. Hala da devletimizin Cumhurbaskanimizin arkasindayiz" diye konustu.



"Onun bir telefonuyla halk sokaklara döküldü"

Cumhurbaskani Erdogan’i çok sevdigini belirten Hatice Filizer de "Çok gururluyuz çok mutluyuz. Cumhurbaskanimizi çok seviyoruz, hayraniyiz. Allah basimizdan eksik etmesin. Cumhurbaskanimizin cesareti, halkimizin ona sevgisi ona güvenmesi vatanimizi kurtardi. Onun bir telefonuyla halk sokaklara döküldü. Çünkü çok sevilen birisi, dürüst birisi. Vatanini seven ülkesini seven" dedi.

Kaynak: İHA