Rektör Uzun Açiklamasi 'Bu Milletin Bir Ferdi Olmaktan Ne Kadar Gurur Duysak Azdir'

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programinda yaptigi konusmada, “Bu vatanin öz evlatlari, o karanlik gecede verdigi destansi mücadeleyle ülkemizi yeniden aydinliga tasimistir” dedi.

Rektör Uzun Açiklamasi 'Bu Milletin Bir Ferdi Olmaktan Ne Kadar Gurur Duysak Azdir'
Bartin’da Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programi çerçevesinde Bartin Valiligi önünde toplanan yüzlerce kisi Cumhuriyet Meydanina yürüdü. Meydanda toplanan kalabalik ellerinde bayraklarla “Türkiye Geçilmez” mesaji verdi. 15 Temmuz 2016 gecesi hayatini kaybeden sehitlerimiz için Kur’an-i Kerim’in okundugu demokrasi nöbetinde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açiklamalarini meydana kurulan ekranlardan canli olarak izlendi.

Cumhuriyet Meydanini dolduran vatandaslara seslenen Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bir yandan destansi bir zaferin sevincini diger yandan ise sehitlerimizin hüznünü birlikte yasadiklarini ifade etti.

Rektör Uzun, 15 Temmuz’un altinci yil dönümünde Türk Milleti’nin yine ayni ruhla meydanlari doldurdugunu belirterek “Bu vatanin öz evlatlari o karanlik gecede verdigi destansi mücadeleyle ülkemizi yeniden aydinliga tasimistir. Milli iradeyi hiçe sayanlarin karsisinda dimdik durulmustur. Büyük Türk Milletinin cesareti, vatanseverligi ve kararliligi bütün dünyaya bir kez daha gösterilmistir. 15 Temmuz 2016 gecesinde, ‘Türk milleti bagimsizdir, bagimsiz kalacaktir. Gök kubbede bayragimiz ve ezanimiz hep var olacaktir’ yeminini hesaba katmayan hainlere hak ettigi cevabi bu millet vermistir. Ne kadar gurur duysak az kalir” dedi.

6 yil önce, yeniden canlanan Çanakkale Ruhu’yla bir direnis ve dirilis öyküsü yazildigini vurgulayan Rektör Uzun, “Sairin ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diyerek isaret ettigi aziz vatandaslarimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla meydanlari, havalimanlarini doldurmustur. Bir tek Anadolu’da da degil, gözü bizde nice uzak diyarlarda Islam’in son kalesi için kiyama kalkilmis ve dualar edilmistir. Baskomutanimizin olaganüstü kararli durusu ve liderligi etrafinda kenetlenen Milletimiz, kararliligiyla ertesi gün bizi yeniden aydinliga tasimistir. Bu düsüncelerle basta 15 Temmuz sehitlerimiz olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, gazilerimize saglik ve afiyet diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA