Diyarbakir'da Alkollü Olarak Kazaya Karisan Kaymakam Tutuklandi

Diyarbakir’in Bismil ilçesinde alkollü araç kullanip karistigi kazada bir çocugun ölümüne neden olan Batman’in Gercüs ilçesi Kaymakami Server Sinanoglu tutuklandi.

Diyarbakir'da Alkollü Olarak Kazaya Karisan Kaymakam Tutuklandi
Alinan bilgilere göre, Gercüs Kaymakam Server Sinanoglu, dün saat 15.00 siralarinda kendisine tahsis edilen kaymakamliga ait 72 EP 436 resmi plakali makam araciyla tek basina Diyarbakir’a gitmek için yola çikti. Diyarbakir’in Bismil ilçesinin Akpinar Mahallesi’ndeki Özgürlük Bulvari ile Bismil-Batman karayolunun kesistigi noktada yer alan trafik isiklarinda Kaymakam Sinanoglu, yolun karsisina geçmeye çalisan 13 yasindaki Muhammet Ç. isimli çocuga çarpti. Çarpmanin etkisiyle asiri hiz sonucu kontrolden çikan araç bu kez de kirmizi isikta duran 07 ESU 79 plakali araca çarparak durabildi.

Yaralilardan 13 yasindaki çocuk hayatini kaybetti

Kazada Muhammet Ç. ile kirmizi isikta duran aracin sürücüsü yaralandi. Çevredekilerin 112 Acil Çagri Merkezine durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen ambulanslar iki yaraliyi da Bismil Devlet Hastanesine sevk etti. Burada tedavi altina alinan yaralilardan Muhammet Ç. yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamazken, diger yaralinin tedavisinin sürdügü ve hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi. Hayatini kaybeden Muhammet Ç.’nin Diyarbakir’da ailesiyle birlikte yasadigi, Bayram tatili nedeniyle dedesini ziyaret etmek için Bismil’e gittigi ögrenildi.

Kaymakam alkollü çikti

Otopsi islemleri tamamlanan küçük Muhammet’in cenazesi defnedilmek üzere ailesine teslim edilirken, olayla ilgili baslatilan sorusturma çerçevesinde Kaymakam Sinanoglu, polislerce doktor raporu alinmak üzere hastaneye götürüldü. Burada yapilan muayene ve alinan kan örneklerinde Kaymakamin alkollü oldugu ortaya çikinca hakkinda gözalti karari verildi.

Geceyi emniyette geçiren kaymakam Server Sinanoglu bugün Bismil Adliyesine sevk edildi.

Nöbetçi savcilikça sorgusu yapilan Kaymakam daha sonra tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimligine sevk edildi.

10 yil hapis istemiyle tutuklandi

Burada ifadesi alinan kaymakam, “taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olmak, alkollü araç kullanarak kasten trafik güvenligini tehlikeye sokmak” suçlarindan 10 yila kadar hapis istemiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA