Magara Içinde Kanyona Düserek Yaralanan Rehber Ile 2 Gurbetçi Mahsur Kaldi

Karabük’te Türkiye’nin 4. büyük magarasi olan Bulak Mencilis Magarasinda gurbetçi turistleri gezdiren rehber magara içinde 20 metre yükseklikten düserek yaralandi. Vücudunun çesitli yerlerinden yaralanan rehber ile mahsur kalan gurbetçi baba kizi kurtarmak için AFAD ve UMKE ekipleri seferber oldu.

Magara Içinde Kanyona Düserek Yaralanan Rehber Ile 2 Gurbetçi Mahsur Kaldi
Karabük merkeze bagli Bulak köyü sinirlari içinde yer alan ve Türkiye’nin 4. büyük magarasi Bulak Mencilis magarasinda Hollanda’dan gelen gurbetçi baba kiza rehberlik eden Bahadir Öztürk (27) magaranin 2.5 km’lik kisminda halatin kopmasi sonucu 20 metreden asagiya düserek yaralandi. Vücudunun çesitli yerlerinde kirik oldugu belirlenen Öztürk’ü kurtarmak için bölgeye Jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Halat koptu magara içindeki kanyona düstü

Hollanda’dan tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçi baba kiz, Türkiye’nin dördüncü büyük magarasina girmek için Karabük’e geldi. Turizme açik olan ve 400 metreden sonra profesyonel ekiple ilerlenen magaraya 2 rehber esliginde giren gurbetçi baba kiz 2.5 kilometrelik zorlu alanlardan geçtikten sonra çelik halatlarla karsiya geçti. Bu sirada rehber Bahadir Öztürk de karsiya geçtigi sirada halatin kopmasi sonucu yaklasik 20 metre yükseklikten asagiya düstü. Yasanan kaza sonrasi diger rehber magaradan çikarak diger diger iki rehberden yardim isteyerek durumu 112 Acil çagri merkezine bildirdi. Ihbar üzerine magaraya Jandarma, UMKE ve AFAD’dan olusan ekipler sevk edildi. 19 kisilik ekip magara içinde yer alan kanyona düserek yaralanan rehber ile mahsur kalan gurbetçi baba kizi kurtarmak için gece 00.30’da magaraya giris yaparak çalismalara basladi.

Ekipler 7 saati askin magaranin 2.5 kilometrelik mesafedeki çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA