15 Temmuz Sehitleri Anisina 8 Saatlik Yürüyüs Açiklamasi 15 Temmuz Sehitler Köprüsüne Yürüdü

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Gününde bir vatandas sehitlerin anisina Esenyurt Recep Tayyip Erdogan Parkindan 15 Temmuz Sehitler Köprüsüne yürüdü. Elinde Türk Bayragi ile yürüyen vatandas, “Recep Tayyip Erdogan Parkindan çiktim. Çünkü darbe girisimi Recep Tayyip Erdogan’a yapilmisti. Devlete yapilmisti. Vatana yapilmisti” dedi.

15 Temmuz Sehitleri Anisina 8 Saatlik Yürüyüs Açiklamasi 15 Temmuz Sehitler Köprüsüne Yürüdü
Dün aksam saat 21.30’da Saffet Gümüs isimli bir vatandas 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Gününde sehitlerin anisina Esenyurt’ta bulunan Recep Tayyip Erdogan Parkindan yola çikip 15 Temmuz Sehitler Köprüsüne yürüdü.

Esenyurt’tan baslayip 15 Temmuz Sehitler Köprüsünde biten 8 saatlik yürüyüs boyunca elinden Türk Bayragini birakmayan Saffet Gümüs’ün yürüyüs anlari Mecidiyeköy’de Ihlas Haber Ajansi kameralarina yansidi.

Polis ekipleri yürüyen vatandasa eskortluk yapti

8 saat süren 37 kilometrelik yürüyüs boyunca Saffet Gümüs’ün Istanbul Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube ekipleri tarafindan güvenligi saglandi.

“Recep Tayyip Erdogan Parkindan çiktim. Çünkü darbe girisimi Recep Tayyip Erdogan’a yapilmisti. Devlete yapilmisti. Vatana yapilmisti”

Farkindalik yürüyüsü yapan Saffet Gümüs, “Istanbul Esenyurt’tan çiktim saat 21.30’da. Bu bir farkindalik yürüyüsü çünkü bizim 15 Temmuz sehitlerine vefa borcumuz çok. Allah onlarin mekanlarini cennet eylesin. 251 sehit 2196 gazi verdik. Tek sevdalari vardi vatan, millet ve bayrak. Ayni sevda bende de var. Tek sevdam vatan, bayrak, millet ve devlet diyorum. Bunun için çiktik yola. Su anki gençlere sesleniyorum. Gençler, bizim baska bir vatanimiz yok. Bayragimiza ve vatanimiza sahip çikalim. Vatan elden giderse namus gider, bayrak gider, annen gider, baban gider, yarin gider diyorum. Çünkü vatansiz olmaz. Allah kimseyi vatansiz birakmasin. Tokat 15’li Torunlari dernek baskaniyim. Adim Saffet Gümüs. Bugünkü yürüyüsümde sehitlere vefamiz olsun dedik ve onun için çiktik yola. Yolumuz çetin, yolumuz sehitler yolu. Istanbul Esenyurt Recep Tayyip Erdogan Parkindan çiktim. Çünkü darbe girisimi Recep Tayyip Erdogan’a yapilmisti. Devlete yapilmisti. Vatana yapilmisti. Onun için o parktan Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in isminin oldugu parktan çiktim. 15 Temmuz Sehitler Köprüsüne gidecegim. Sag olsun Istanbul Emniyet Müdürlügümüz beni takip ediyor. Allah, Içisleri Bakanimizdan, Istanbul Emniyetinden, Istanbul Valisinden razi olsun. Istanbul halkindan Allah razi olsun diyorum çünkü o gece birlik olduk beraber olduk ve vatani kurtardik diyorum”
Kaynak: İHA